Εκτύπωση
Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού παρακολούθησε, από τις 17 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2015, το διαδικτυακό σεμινάριο Augmented Reality in eTwinning (Αυξημένη πραγματικότητα στο eTwinning). Το σεμινάριο διοργανώθηκε στα Αγγλικά από το eTwinning, με υπεύθυνους την Arjana Blazic και τον Bart Verswijvel, ένα καταπληκτικό εκπαιδευτικό δίδυμο, που όλες οι συνεργασίες τους απογειώνουν μαθησιακά τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στα σεμινάριά τους.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί έμαθαν:
• πώς να βελτιώνουν το συνηθισμένο εκπαιδευτικό υλικό τους με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, γεγονός που θα παρακινήσει τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη διδασκαλία τής μάθησης και να ανακαλύψουν νέους τρόπους διαδραστικής μάθησης και
• πώς να δημιουργήσουν το δικό τους επαυξημένο μαθησιακό υλικό με διαδικτυακές εφαρμογές (apps), κυρίως για tablet και smartphones.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εφαρμογή τής μάθησης εκτός σχολικού περιβάλλοντος (σε μουσεία, εικαστικούς χώρους, διαδικτυακούς τόπους), σε συνδυασμό με την τέχνη και τα μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας.
Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δραστηριότητες συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, με απώτερο στόχο να τις εφαρμόσουν, εν ευθέτω χρόνω, και στη σχολική τάξη.