Εκτύπωση
Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού συμμετείχε ως εισηγήτρια στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Goethe Institut τής Θεσσαλονίκης, τις Σχολικές Συμβούλους Γερμανικής Γλώσσας τής Βόρειας Ελλάδας και το Παράρτημα Βόρειας Ελλάδας τής Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, με αφορμή τα 60 χρόνια ύπαρξης τού Ινστιτούτου στην συμπρωτεύουσα.
Το θέμα τής εισήγησης ήταν "Phantasievoll Deutsch lehren und lernen am Beispiel vom Brettspiel "Mensch, ärgere dich nicht" (Διδάσκοντας και μαθαίνοντας Γερμανικά με φαντασία, με αφορμή το επιτραπέζιο παιγνίδι "Γκρινιάρης").
Η εκπαιδευτικός, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Γερμανικών τού 3ου Γυμνασίου Βύρωνα κ. Μελίνα Λαϊνά, παρουσίασαν εκτός των άλλων τη διασχολική συνεργασία που προέκυψε με αφορμή την ένταξη τού "Γκρινιάρη" στην εκπαιδευτική διαδικασία και στα δύο σχολεία, την όμορφη σύμπραξη ενός ιδιωτικού και ενός δημόσιου σχολείου και τις δραστηριότητες που διεξήχθησαν στο κάθε ένα σχολείο με αφορμή την καθαρά εξ αποστάσεως συνεργία.