Εκτύπωση
H καθηγήτρια Γαλλικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Έρη Λιάκου παρακολούθησε τις εργασίες τής επιμορφωτικής ημερίδας «Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια» (ψηφιακή πλατφόρμα «Αίσωπος»), που διοργανώθηκε από την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών και τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, στο Νέο Ψυχικό.
Στόχος της ήταν η παρουσίαση και η αξιοποίηση ψηφιακών διδακτικών σεναρίων που εκπονήθηκαν από ομάδες μελών ΔΕΠ, Σχολικών Συμβούλων και Εκπαιδευτικών στο πλαίσιο υλοποίησης τής ψηφιακής πλατφόρμας «Αίσωπος» τού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί, αφού παρακολούθησαν μια γενική παρουσίαση των διεθνών πρακτικών καθώς και τής αξίας τής εφαρμογής ψηφιακών σεναρίων στο πλάισιο τού ελληνικού εκπαιδευτικού σύστηματος, επιμορφώθηκαν ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν δικά τους ψηφιακά σενάρια μέσω τής συγκεκριμένης πλατφόρμας, να τα χρησιμοποιούν και να τα βελτιώνουν. Τέλος, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση ψηφιακών σεναρίων από τους εκπονητές τους και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα διδακτικής που προκύπτουν από την εφαρμογή τους στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα.
Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τις διαλέξεις «Ανάπτυξη μεθοδολογίας και ψηφιακών διδακτικών σεναρίων-παρουσίαση τού έργου», «Σχεδιάζοντας μία συνεργασία που απέφερε καρπούς», «Εφαρμόζοντας ψηφιακά εργαλεία και σχεδιάζοντας διαδραστικά διδακτικά σενάρια στη διδακτική πράξη», «Διεθνείς καλές πρακτικές και εργαλεία σχεδιασμού και ανάπτυξης ψηφιακών διδακτικών σεναρίων», «Αναδεικνύοντας τα Γαλλικά μέσω των ψηφιακών διδακτικών σεναρίων», «Συντονίζοντας τα ψηφιακά σενάρια με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών: Ο ρόλος τού σχολικού συμβούλου» καθώς και τα εργαστήρια εφαρμογής διδακτικών σεναρίων για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Εισηγητές ήταν οι Κ.: Ι. Π. Σταμουλάκης, Β. Καραμπέτσου, Ν. Γραμμένος, Ο. Πετροπούλου, Α. Πρόσκολλη, δρ Σ. Κεϊσογλου και τα εργαστήρια υλοποιήθηκαν από τις κ. Χάιδω Νάτση, Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας για την Ήπειρο, την Κέρκυρα και τη Λευκάδα, και Θεοδώρα Καβαρατζή, καθηγήτρια ΠΕ05 στο Γυμνάσιο Γαυρίου Άνδρου και υποδιευθύντρια ΙΕΚ Αμαρουσίου.