Εκτύπωση
Η καθηγήτρια Γαλλικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Βασιλική Κοντού έλαβε μέρος στη διεθνική δραστηριότητα συνεργασίας με τίτλο “Education for Democratic Citizenship in Erasmus+ School Exchange Partnerships” που πραγματοποιήθηκε στο Freiburg τής Γερμανίας το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Οκτωβρίου 2018.
Στόχος τής δραστηριότητας είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών και διευθυντών σχολείων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με το θέμα τής δημοκρατικής πολιτειότητας στην εκπαίδευση, καθώς επίσης και με τις διαδικασίες υποβολής αιτήσεων για προγράμματα Erasmus+. Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες ανταλλάσσοντας ιδέες και ορθές πρακτικές με στόχο την προώθηση τής ποιότητας τής εκπαίδευσης στο θέμα αυτό και παρουσίασαν τα αποτελέσματα τής συνεργασίας τους με τη δέσμευση να αναπτύξουν συμπράξεις μεταξύ σχολείων στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus+.
Το σεμινάριο, τού οποίου η γλώσσα ήταν η Αγγλική, διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως εθνικής μονάδας συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+, την εθνική μονάδα τής Γερμανίας για το πρόγραμμα Erasmus+ “Pädagogischer Austauschdienst (PAD)” και το υπουργείο Παιδείας τού Baden-Wuerttemberg. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν δύο εκπαιδευτικοί και στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 70 εκπαιδευτικοί από 23 χώρες τής Ευρώπης.