Εκτύπωση
Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού βραβεύτηκε στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων ως πηγή έμπνευση και καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Τα παιδιά τού τμήματος Ν.5, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά, συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργώντας το δικό τους οπτικοακουστικό προϊόν, ένα εικονo-βιβλίο.
Με αφορμή εικόνες από το «Αλφαβητάριο» τού 1955 τα παιδιά, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης νηπιαγωγού τού τμήματος κ. Γιώτας Παππά, δημιούργησαν το δικό τους εικονο-βιβλίο, το οποίο περιελάμβανε τη λεκτική αφήγηση και την εικονογράφηση τής δικής τους φανταστικής ιστορίας με τίτλο «Ο Μίμης, η Λόλα και ο άλυτος γρίφος».
Η προσπάθειά τους βραβεύτηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο τού Μουσείου τής Ακρόπολης.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, από κάθε γωνιά τής Ελλάδας, αλλά και από την ομογένεια, συμμετείχαν στην τελετή βράβευσης, που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τού Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης τού Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να  αναζητήσετε εδώ.