Εκτύπωση
Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013, τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αρσάκειο Μέγαρο και είδαν από κοντά το ιστορικό κτήριο, που θεμελιώθηκε το 1846 σε σχέδια τού αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου και στο οποίο λειτούργησαν τα Σχολεία μέχρι τη μεταφορά τους στο Ψυχικό.
Τα παιδιά περπάτησαν στη Στοά τού Βιβλίου για να γνωρίσουν από κοντά έναν χώρο άμεσα συνδεδεμένο τόσο με την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας όσο και με την προώθηση τού βιβλίου. Στο πλαίσιο τού προγράμματος τής Φιλαναγνωσίας που εκπονείται στο Νηπιαγωγείο, επισκέφθηκαν τα βιβλιοπωλεία που στεγάζονται εκεί και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους… χάρτινους φίλους τους.

Στη συνέχεια τα νήπια παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η Αριάδνη, η Εύα και ο αρχιτυμπανιστής», σε σκηνοθεσία Κ. Καπελώνη, στο Θέατρο Τέχνης τού Καρόλου Κουν, το οποίο φιλοξενείται στον χώρο ήδη από το 1954. Πρόκειται για μια εναλλακτική παράσταση με μουσικό - κινητικό αυτοσχεδιασμό που δημιουργεί απολαυστικές εικόνες και θεαματικές καταστάσεις με απίστευτα κωμικά στοιχεία, κάτι που ενθουσίασε και γοήτευσε τους μικρούς θεατές. Παράλληλα, πέρασε στα παιδιά αξίες, όπως τη χαρά τής αλληλεγγύης, την ικανοποίηση τού να μοιράζεσαι, μα πάνω απ’ όλα την αξία και τη δύναμη τής αληθινής φιλίας.