Εκτύπωση
Την Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας και τον αρχαιολογικό χώρο τού Ιερού τής Βραυρωνίας Αρτέμιδος και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής από τις νηπιαγωγούς τους.
Στις αίθουσες τού μουσείου εκτίθενται τα πλούσια ευρήματα τού ναού τής Αρτέμιδος και τής Στοάς των Άρκτων, καθώς και αντικείμενα προερχόμενα από ανασκαφές στον προϊστορικό οικισμό τής Βραυρώνας και την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εκθέματα, να συζητήσουν γι' αυτά με τις νηπιαγωγούς τους, αλλά και να βιώσουν την όμορφη εμπειρία που προσφέρει η περιήγηση σε έναν αρχαιολογικό χώρο. Η Άρτεμις υπήρξε προστάτιδα των παιδιών και γι' αυτό στο Μουσείο υπήρχαν αγάλματα παιδιών, αλλά και παιχνίδια, τα οποία χάριζαν τα παιδιά στη θεά. Τα εκθέματα αυτά εντυπωσίασαν περισσότερα απ’ όλα τους μικρούς μαθητές και έκαναν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την επίσκεψη τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής σχεδίασε, οργάνωσε και επιμελήθηκε για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού η νηπιαγωγός και υπεύθυνη τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσειακής Αγωγής κ. Έφη Μπογάτσα. Τη γενική επιμέλεια τού εκπαιδευτικού προγράμματος είχε η Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου κ. Άνσυ Νικολοπούλου.