Αρσάκεια Ιωαννίνων
"Η Παραμυθοκόρη και το δέντρο που τραγούδαγε τα παραμύθια"  ήταν ο τίτλος τής παράστασης που παρουσίασαν τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στις 18 και στις 30 Μαΐου 2012 στο Θέατρο τού Σχολείου, με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους.
Τα παιδιά ταξίδεψαν γονείς και εκπαιδευτικούς σε έναν παραμυθένιο κόσμο, γεμάτο όνειρα και φαντασία.

Μεταμορφωμένα σε ήρωες και χαρακτήρες κλασικών και αγαπημένων παραμυθιών, έδωσαν ζωντάνια και χρώμα με ιδιαίτερες χορογραφίες και τραγούδια, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.

Το ταξίδι ξεκίνησε σε μια πόλη γκρίζα, όπου οι άνθρωποι ένιωθαν μόνοι, χωρίς όνειρα και ελπίδα. Η Παραμυθοκόρη είχε κοιμηθεί στις ρίζες ενός δέντρου, παίρνοντας μαζί της τα παραμύθια και την αισιοδοξία. Μονάχα ένας μικρός ραφτάκος ξεχωρίζει και αναλαμβάνει να την ξυπνήσει, ράβοντάς της ένα φουστάνι γεμάτο όνειρα. Έχοντας στο πλάι του τρεις πολύτιμους φίλους, την αράχνη, το σπουργίτι και τον γάτο τού σπιτιού, καταφέρνουν όλοι μαζί να φέρουν πίσω τα παραμύθια και ο κόσμος να γίνει ξανά πολύχρωμος.

Φωτογραφίες τής 1ης παράστασης Φωτογραφίες τής 2ης παράστασης

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο παραμύθι, το οποίο έγραψε ειδικά για την παράσταση η κ. Φίλια Δενδρινού και μιλά για την ανάγκη τού ανθρώπου να σκαρώνει ιστορίες, αφορμή για αποδράσεις στη χώρα τού ονείρου. Είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, φτιαγμένο όμως από τα παλιά και στέρεα υλικά τής μυθοπλασίας.

Εκτός από τη συγγραφή, τη σκηνοθεσία και την αφήγηση τού έργου ανέλαβε η κ. Φίλια Δενδρινού. Τις χορογραφίες τής παράστασης και την κίνηση δίδαξε η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, ενώ τη σύνθεση των τραγουδιών είχαν οι κ. Τατιάνα Ζωγράφου και Χριστίνα Σαγροπούλου. Τη διδασκαλία των τραγουδιών είχε η κ. Χριστίνα Σαγροπούλου και τη μουσική επιμέλεια οι κ. Φίλια Δενδρινού, Χριστίνα Σαγροπούλου και Σιμόνη Σταυροπούλου. Τα κοστούμια σχεδίασαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Την ευθύνη τής σκηνογραφίας ανέλαβε η κ.Φίλια Δενδρινού σε συνεργασία με την ομάδα σκηνογραφίας από τις νηπιαγωγούς (αλφαβητικά) κ. Νάνσυ Αγγελάκη, Βίβιαν Γκουτζή, Χρύσα Κώτση, Ζαφείρα Ντούλη και Ελένη Φλεβάρη.

Μπορείτε να φυλλομετρήσετε το πρόγραμμα τής εορτής εδώ
paramythokorh