Εκτύπωση
Τα 450, περίπου, παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρουσίασαν την Παρασκευή 22 Μαΐου και την Παρασκευή 29 Μαΐου, στις 8.00μ.μ., στο θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης παράσταση με τίτλο: Αν ο καθένας μας νοιαστεί…  μπορεί η Γη μας να σωθεί!
Στην παράσταση αυτή τα νήπια έδειξαν τις ομορφιές που έχει η Γη μας, αλλά και τα προβλήματα που τής έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι με την αλόγιστη συμπεριφορά τους και έδωσαν, ηχηρά, το μήνυμα  ότι είναι ευθύνη όλων μας  η προστασία τού Περιβάλλοντος. Τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού αφιέρωσαν την παράσταση αυτή σε όλους όσους οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη μας.
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Αφήγηση:  Φίλια Δενδρινού, καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής
Χορογραφίες: Σιμόνη Σταυροπούλου , καθηγήτρια Ρυθμικής-Κινητικής Αγωγής
Τραγούδια- Μουσική επιμέλεια: Τατιάνα Ζωγράφου, καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής
Σχεδιασμός κοστουμιών: Φίλια Δενδρινού - Σιμόνη Σταυροπούλου
Σκηνικά: Νάνσυ Αγγελάκη - Ναταλία Ηλιάδη - Μαρίνα Παπατζανάκη - Κατερίνα Φρούντζου, νηπιαγωγοί
Τη γενική επιμέλεια τής εορτής είχε η κ. Μαρία Πανταζώνα-Γιούργα, Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

(Ακολουθεί άρθρο από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 9 Ιουνίου 2009)
"Οι μαθητικές παραστάσεις του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, που δίνονται στο τέλος της σχολικής περιόδου, καταφέρνουν να ξεπερνούν κάθε χρόνο σε επιτυχία τα προηγούμενα κατορθώματα.

 Τα 450 μαθητόπουλα, με την καθοδήγηση σπουδαίων δασκάλων, παρουσίασαν φέτος την παράσταση «Αν ο καθένας μας νοιαστεί... μπορεί η Γη μας να σωθεί!».

«Μισοφέγγαρο ασημί βγαίνει μες στο γιασεμί» Οδ. ΕλύτηςΣτην αρχή τα νήπια έδειξαν τις ομορφιές που έχει η Γη, αλλά και τα προβλήματα που της έχουν προκαλέσει οι άνθρωποι με την αλόγιστη συμπεριφορά τους. Στη συνέχεια όμως, έστειλαν το μήνυμα ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Ολα αυτά με φαντασία, κέφι και ευρηματικότητα, προκαλώντας στο κοινό άλλοτε συγκίνηση κι άλλοτε ενθουσιασμό.

Η υπέροχη μουσική που επέλεξε η Τατιάνα Ζωγράφου, αλλά και οι δικές της συνθέσεις που έντυσαν την παράσταση έκαναν τους γονείς να καταλάβουν πόσο τυχερά είναι τα παιδιά τους που διδάσκονται μουσική από μια μουσικό τέτοιου επιπέδου. Τα κοστούμια που σχεδίασαν η Φίλια Δενδρινού και η Σιμόνη Σταυροπούλου ήταν καλύτερα από κάθε φορά, ενώ ξεχωριστή ήταν και η χορογραφία.

Τα παιδιά του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ασχολήθηκαν με το περιβάλλον καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Υπό την εποπτεία της διευθύντριας του Νηπιαγωγείου, Μαρίας Πανταζώνα-Γιούργα, όλα τα τμήματα φρόντιζαν τον λαχανόκηπο του σχολείου, έκαναν δενδροφύτευση, έμαθαν (με πολύ ενθουσιασμό) να φτιάχνουν οργανικό λίπασμα (κομπόστ), φρόντιζαν να υπάρχουν πάντοτε ψίχουλα στις ταΐστρες των πουλιών που είχαν τοποθετήσει στα δέντρα.

Εμαθαν τι είναι η ανακύκλωση και τι προσφέρει στο περιβάλλον. Κατασκεύασαν χαρτί από παλιές εφημερίδες. Χρησιμοποίησαν άχρηστα υλικά για να φτιάξουν τη Λίζα και τον ευγενικό Αυγερινό, τα δύο σκιάχτρα που τοποθέτησαν στον λαχανόκηπο του σχολείου. Και τέλος, έφτιαξαν κατασκευές με άχρηστα υλικά (ορισμένες, καλλιτεχνικού επιπέδου) στις οποίες τα ίδια τα παιδιά έδωσαν το όνομα Αχρηστοαριστουργήματα. "