Εκτύπωση
"Παραμύθια αγαπημένα από τους αδελφούς Γκριμ γραμμένα" ήταν ο τίτλος τής παράστασης που παρουσίασαν τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με την ευκαιρία τής λήξεως τού σχολικού έτους, στις 31 Μαΐου και 7 Ιουνίου 2013 στο Θέατρο των Σχολείων.
Με αφορμή τον εορτασμό τού έτους 2012 ως έτους Γκριμ (επέτειος 200 χρόνων από την έκδοση τού Α΄ τόμου των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ), τα προνήπια και τα νήπια προετοίμασαν και παρουσίασαν ανθολογία αγαπημένων παραμυθιών από τον επετειακό αυτόν τόμο.
Μεταμορφωμένα σε ήρωες και χαρακτήρες πέντε παραμυθιών των αδερφών Γκριμ, "Ο πρίγκιπας βάτραχος", "Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι", "Η Κοκκινοσκουφίτσα", "Ο παπουτσής και οι νάνοι", "Η ωραία Κοιμωμένη", ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν ζωντάνια και χρώμα με πρωτότυπες χορογραφίες και τραγούδια, γραμμένα ειδικά για την παράσταση.
Τη συγγραφή τού παραμυθιού, τη σκηνοθεσία, την αφήγηση, τη διδασκαλία των ρόλων και τον σχεδιασμό τού φωτισμού τής παράστασης είχε η υπεύθυνη τής Θεατρικής Αγωγής, θεατρολόγος και θεατροπαιδαγωγός, κ. Φίλια Δενδρινού. Τις χορογραφίες, τη διδασκαλία τής κίνησης και τη διεύθυνση σκηνής είχε η υπεύθυνη τής Ρυθμικής και Κινητικής Αγωγής, καθηγήτρια μπαλέτου και κίνησης και χορογράφος, κ. Σιμόνη Σταυροπούλου. Τη μουσική επιμέλεια, τη σύνθεση και τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε η υπεύθυνη τής Μουσικής Αγωγής, μουσικοπαιδαγωγός και συνθέτρια, κ. Τατιάνα Ζωγράφου. Οι στίχοι των πρωτότυπων τραγουδιών ήταν τής κ. Φίλιας Δενδρινού. Τα κοστούμια σχεδίασαν οι κ. Φίλια Δενδρινού και Σιμόνη Σταυροπούλου. Την ευθύνη τής σκηνογραφίας ανέλαβε η κ. Φίλια Δενδρινού σε συνεργασία με ομάδα σκηνογραφίας αποτελούμενη από τις νηπιαγωγούς (αλφαβητικά) κ. Νάνσυ Αγγελάκη, Βίβιαν Γκουτζή, Ζαφείρα Ντούλη και Κωνσταντίνα Πέτσικα.
Ένα μεγάλο μέρος τού κόστους των δύο παραστάσεων καλύφθηκε με την ευγενική χορηγία:
- γονέων πέντε παιδιών τού Νηπιαγωγείου, τριών προνηπίων και δύο νηπίων, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους,
- τού δικηγορικού γραφείου Στέλιος Γκίνης και Συνεργάτες και
- τής γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.



Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη παράσταση


Δείτε φωτογραφίες από τη δεύτερη παράσταση

018a


Δείτε το πρόγραμμα τής εορτής