Εκτύπωση
Για να εορτάσουν τη λήξη τού σχολικού έτους 2014 - 2015, τα 220 προνήπια και νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού προετοίμασαν, με τη βοήθεια και τη στήριξη των υπευθύνων νηπιαγωγών των τμημάτων και των υπευθύνων των εξειδικευμένων δραστηριοτήτων, τη θεατρική παράσταση "Με γωνίες κι αγωνίες".
Την παρουσίασαν, σε δύο παραστάσεις, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, την Πέμπτη 28 Μαΐου και την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Το ερώτημα και ο προβληματισμός: «Πώς θα μπορούσαν τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου να βιώσουν τα γεωμετρικά σχήματα και στερεά, σε συνδυασμό με την Τέχνη;» ήταν το έναυσμα για τη συγγραφή τού έργου από τη κ. Φίλια Δενδρινού, θεατρολόγο - θεατροπαιδαγωγό στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.
Σε όλη τη διάρκεια τού σχολικού έτους, τα γεωμετρικά σχήματα (κύκλοι, τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα), αλλά και τα γεωμετρικά στερεά (κύβοι, ορθογώνια παραλληλεπίπεδα, κώνοι, κύλινδροι, σφαίρες) συντρόφευαν τα παιδιά στο ταξίδι τους για τη γνώση. Στο μάθημα τα προσέγγισαν διαθεματικά, έπαιξαν και πειραματίστηκαν με αυτά, έμαθαν τα μυστικά τους, δημιούργησαν μοναδικές εργασίες, βίωσαν με το σώμα και με τις αισθήσεις τους τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
Το αποκορύφωμα όλων αυτών των δράσεων ήταν η παρουσίαση τού θεατρικού έργου "Με γωνίες κι αγωνίες - Παραμύθι σε έξι σκηνές" τής κ. Φίλιας Δενδρινού, η οποία έκανε και τη σκηνοθεσία.
Η κ. Σιμόνη Σταυροπούλου, καθηγήτρια μπαλέτου και κίνησης - χορογράφος, το ζωντάνεψε με τις ευρηματικές και αισθαντικές χορογραφίες της και η κ. Τατιάνα Ζωγράφου, μουσικοπαιδαγωγός - συνθέτρια, το πλαισίωσε με τις προσεγμένες μουσικές της επιλογές και τις όμορφες πρωτότυπες συνθέσεις της.
Σε μία γειτονιά τού κόσμου, ένα πεντάχρονο κορίτσι η Μαρία θα αποκοιμηθεί κοιτώντας το ολόγιομο φεγγάρι.
Κι εκεί, μέσα στο όνειρό της, το παραμύθι τής Ωραίας Κοιμωμένης θα μπερδευτεί με ερεθίσματα και εντυπώσεις που η μικρούλα έχει καταγράψει μέσα από τη σχολική πραγματικότητα.
Μια παράξενη ονειρική χώρα, η χώρα των γεωμετρικών στερεών, θα της φανερωθεί, ενώ ο ιππότης, που θα έρθει και θα τής λύσει τα μάγια, δεν θα είναι άλλος από τον ιππότη των ανεμόμυλων Δον Κιχώτη, τον οποίο η μικρούλα Μαρία ανακάλυψε, ζωγραφισμένο από τον Πάμπλο Πικάσο, μέσα σε ένα λεύκωμα τέχνης.
Εμπειρίες και ερεθίσματα μπερδεύονται μέσα στο όνειρο και δημιουργικά μεταγράφονται σε μία εσωτερική αφήγηση.
Το κόστος τής έκδοσης των προσκλήσεων και των αναμνηστικών εντύπων τής εορτής λήξεως, καθώς και - κατά ένα μεγάλο μέρος- το κόστος τού φωτισμού και τού ήχου των δύο θεατρικών παραστάσεων καλύφθηκαν με την ευγενική χορηγία γονέων παιδιών τού Νηπιαγωγείου, οι οποίοι δεν επιθυμούν να ανακοινωθούν τα ονόματά τους, και τής φαρμακευτικής εταιρείας Gerolymatos International SA.

Α' παράσταση
Β' παράσταση