Εκτύπωση

Για τη συμμετοχή του στο Πρόγραμμα τού Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία – EcoSchools» βραβεύτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1995 και απευθύνεται σε μαθητές σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

 Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει ενεργά στο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης από το 2008 και είναι η 4η φορά που βραβεύεται με τον τίτλο τού Οικολογικού Σχολείου και με την Πράσινη Σημαία.

H Ελληνική Εταιρεία Προστασίας τής Φύσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διοργάνωσε τη βράβευση στο Αμφιθέατρο τού Μουσείου Μπενάκη, όπου παρευρέθησαν εκπρόσωποι των 121 σχολικών μονάδων που βραβεύονταν. Η εκδήλωση περιελάμβανε δρώμενα και παρουσιάσεις από μικρούς και μεγάλους μαθητές, οι οποίοι είχαν εκπονήσει σχετικά προγράμματα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τη δημιουργία οικολογικών σχολείων

Στο τέλος τής εκδήλωσης κάθε σχολείο παρέλαβε την Πράσινη Σημαία των Οικολογικών Σχολείων για την επιτυχή ολοκλήρωση τού προγράμματος.

Είναι η 4η Πράσινη Σημαία που στολίζει πλέον το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και θυμίζει στα παιδιά να έχουν πάντα ως πρώτο τους μέλημα την προστασία τής φύσης.