Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας  με την υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου υποδέχθηκε στις 1, 6 και 8 Οκτωβρίου 2015, τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Το Μουσείο, που είναι πάντα ανοιχτό και φιλόξενο για τους μικρούς "φυσιοδίφες", περιλαμβάνει συλλογές από έντομα, θηλαστικά, ερπετά, πτηνά, απολιθώματα, όστρακα, ορυκτά και πετρώματα, και διαθέτει αναλογικό σεισμογράφο και μετεωρολογικό κλωβό, όργανα που κάθε χρόνο βοηθούν τα παιδιά στις εκπαιδευτικές τους δράσεις.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τις διάφορες συλλογές, να παίξουν επιμορφωτικά παιχνίδια, εξερευνώντας τις προθήκες, και να συζητήσουν με την κ. Τριπολιτσιώτου και τη νηπιαγωγό τους τις σκέψεις και τις απορίες τους.
Η επίσκεψη των τμημάτων τού Νηπιαγωγείου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είναι η αφετηρία ποικίλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο τού προγράμματος τής Μουσειακής Αγωγής, το οποίο εκπονείται στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.