Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μετά τα ταπεινά κυκλαμινάκια τού τμήματος Π.1 και τους μυρωδάτους βασιλικούς τού τμήματος Π.2 τα προνήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ήταν έτοιμα, σαν έμπειροι πια κηπουροί, να φυτέψουν λουλούδια στον ανθόκηπο τού Νηπιαγωγείου.
Έτσι, στις 12 Νοεμβρίου 2015, παρέα με τις νηπιαγωγούς τους και τους κηπουρούς τού Σχολείου, πήραν τα φτυάρια τους, αφράτεψαν το χώμα στις γλάστρες και τοποθέτησαν βολβούς, αρωματικά φυτά και λουλούδια. Στη συνέχεια έριξαν λίπασμα, πότισαν απλόχερα και τοποθέτησαν τα φυτά τους σε μια ηλιόλουστη γωνιά. Ήξεραν όμως πως ένα φυτό εκτός από νερό, ήλιο, χώμα και αέρα χρειάζεται και φροντίδα, γι’ αυτό υποσχέθηκαν να συνεργαστούν ώστε να τα μεγαλώσουν σωστά.
Το φύτεμα στον ανθόκηπο είναι μία από τις ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκε με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Η συγκεκριμένη δράση, αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς, εκπονούνται στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος τού Νηπιαγωγείου αλλά και προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα οποία το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού λαμβάνει μέρος κάθε σχολικό έτος.