Εκτύπωση
Αφού πρώτα τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού γνώρισαν και ζωγράφισαν με μεγάλη επιτυχία το υπέροχο γραμμόφωνο, στο πλαίσιο τής Μουσικής Αγωγής και τού πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ψάχνω το παλιό για να βρω το καινούργιο», είχε έρθει η στιγμή να ζωγραφίσουν και το σπιτάκι-πρωταγωνιστή από το μουσικό παραμύθι «Το Σπίτι» τής συγγραφέως κ. Φίλιας Δενδρινού, σε μουσική τής κ. Τατιάνας Ζωγράφου.
Τα παιδιά συνέδεσαν τη ζωγραφιά τους με τον ήχο από το γραμμόφωνο και έτσι από τις καμινάδες τού παλιού σπιτιού ξεχύθηκαν στην απρόσωπη πόλη νότες και μελωδίες. Η γαζία, πρωταγωνίστρια και εκείνη τής ιστορίας, πρωτοστάτησε ανθισμένη στις ζωγραφιές των παιδιών, ενώ τα χελιδόνια τραγουδούσαν τον ερχομό τής Άνοιξης.
Η κ.Ζωγράφου όμως επιφύλασσε ακόμα μια μεγάλη έκπληξη στους μικρούς μουσικόφιλους μαθητές.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 η κ.Φίλια Δενδρινού, συγγραφέας τού παραμυθιού «Το Σπίτι», επισκέφθηκε τα έξι τμήματα των νηπίων. Η κ. Δενδρινού και η κ. Ζωγράφου, παρέα με ένα παλιό πικ απ, ταξίδεψαν τα παιδιά σε χρόνια παλιά και αγαπημένα, σε μελωδίες γλυκές, ξεχασμένες και αξέχαστες. Τους έμαθαν κτήρια, χορούς και τραγούδια που μπορεί να υπάρχουν από παλαιότερα όμως οι άνθρωποι αγαπούν μέχρι σήμερα.
Στο τέλος τής όμορφης αυτής συνάντησης οι μαθητές δώρισαν στην κ. Δενδρινού τις ζωγραφιές που εμπνεύστηκαν από το βιβλίο της και έδωσαν ραντεβού μαζί της για κάποιο άλλο ταξίδι στη μουσική και την ανάγνωση!