Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, στις 22, 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2016, επισκέφθηκαν το Αρσάκειο Μέγαρο και την αναδρομική έκθεση κοστουμιών, με τίτλο «Ένα παιδί… ένας ρόλος… ένας κοστούμι», που διοργανώθηκε για τα 60 χρόνια λειτουργίας τού Νηπιαγωγείου και στο πλαίσιο τού εορτασμού των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τις νηπιαγωγούς τους για την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και των Αρσακείων Σχολείων, να γνωρίσουν, μέσα από αφηγήσεις, τους ευεργέτες τού Σχολείου τους και να εξερευνήσουν τους χώρους στους οποίους κάποτε φοιτούσαν μαθητές όπως εκείνοι.
Η αναδρομική έκθεση κοστουμιών από τις παραστάσεις τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έφερε τα παιδιά πιο κοντά στη δική τους εποχή, καθώς μπόρεσαν να αναγνωρίσουν μέσα από τα κοστούμια αγαπημένους ήρωες παραμυθιών. Παρατηρώντας τα εκθέματα (κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα και φωτογραφικό υλικό) μια σκέψη τριγύριζε το μυαλό όλων, με ανυπομονησία, "πώς θα είναι άραγε το δικό μας κοστούμι στη δική μας εορτή λήξεως;"