Εκτύπωση
«Η τέχνη μέσα από την ανακύκλωση» ήταν το θέμα τής Ανοιχτής Ημέρας Δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων τού Νηπιαγωγείου.

Τα νήπια τού τμήματος Ν.5 με τη νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά συμμετέχουν την φετινή χρονιά στο ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή χωρίς σκουπίδια: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση». Βασικός στόχος τού προγράμματος είναι να ενημερώσει κσι να αφυπνίσει παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς για θέματα που αφορούν στην προστασία τού περιβάλλοντος και την ανακύκλωση.
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Βιωματικό Σχολείο και το Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου.
Παιδιά και γονείς διασκέδασαν με τα παιγνίδια που οργάνωσαν οι εκπρόσωποι τού Βιωματικού Σχολείου κ. Ιουστίνα Γούλα και Βάλλια Ντίνη. Στη δράση συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι τού Κέντρου Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου κ. Κατερίνα Λεβέντη και Κατερίνα Κατσαρούμπα, οι οποίες έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες –με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού– για την ανακύκλωση τού αλουμινίου.
Στη συνέχεια, μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες, παιδιά και γονείς ευαισθητοποιήθηκαν και κατασκεύασαν καδράκια με ανακυκλώσιμα υλικά, κατανοώντας ότι η ανακύκλωση δεν είναι απλά μια διαδικασία, αλλά είναι τρόπος ζωής. Καλλιέργησαν την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και προσέγγισαν μορφές τέχνης, συνδυάζοντας τη χρήση των υλικών με τη δημιουργική διάθεση, τη φαντασία και το παιχνίδι.
Στιγμές από την Ανοιχτή Ημέρα Δράσης και από τις δημιουργίες των παιδιών φιλοξενούνται και στην πλατφόρμα
τού ψηφιακού εκπαιδευτικού προγράμματος (http://www.lifewithnogarbage.gr/sxoliki-koinotita/diktyo-twn-sxoleiwn-43.html?page=2)