Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα νήπια τού τμήματος Ν.4 αποφάσισαν να γιορτάσουν την επέτειο των 60 χρόνων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού με ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ένα "Κυνήγι Γραμματοθησαυρού"!
Αρχικά τα παιδιά αναγνώρισαν τα γράμματα που ήταν απαραίτητα για να γράψουν τη φράση «60 Χρόνια Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού». Σκοπός τού παιχνιδιού ήταν να ανακαλύψουν όλα τα γράμματα των λέξεων όσο πιο γρήγορα μπορούν και να τα βάλουν στη σειρά ώστε να σχηματίσουν τις λέξεις. Η πιο γρήγορη και σωστή ομάδα θα νικούσε.
Στη συνέχεια προμηθεύτηκαν χρωματιστές καρτέλες -ένα χρώμα για κάθε λέξη τής φράσης- και έγραψαν πάνω τους τα γράμματα με κεφαλαία. Αργότερα, η νηπιαγωγός τους κ. Ζαφείρα Ντούλη έκρυψε καλά τα γράμματα των λέξεων και το παιχνίδι ξεκίνησε με κέφι και ενθουσιασμό.
Η πρώτη ομάδα έπρεπε να ανακαλύψει τα γράμματα τής λέξης "ΑΡΣΑΚΕΙΟ" ψάχνοντας στην παιδική χαρά τού Νηπιαγωγείου μας. Η ομάδα ανακάλυψε γρήγορα τα γράμματα και καταχειροκροτήθηκε από όλα τα παιδιά.
Η δεύτερη ομάδα έψαξε τα γράμματα τής λέξης "ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ" στην εσωτερική αυλή τού Νηπιαγωγείου. Αν και τα γράμματα τής λέξης ήταν πολλά οι μαθητές τα κατάφεραν θαυμάσια.
Για την τρίτη ομάδα τα πράγματα ήταν δυσκολότερα καθώς αναζήτησαν τα γράμματα τής λέξης "ΧΡΟΝΙΑ" μέσα σε όλο το Νηπιαγωγείο. Έψαξαν στα γραφεία, στους διαδρόμους, ακόμα και μέσα στο …ψυγείο, ώσπου στο τέλος σχημάτισαν τη λέξη τους με επιτυχία.
Η τελευταία ομάδα ανακάλυψε τα γράμματα τής λέξης "ΨΥΧΙΚΟΥ" ανάμεσα στις πολλές κρυψώνες τής τάξης της.
Νικήτρια βγήκε η πρώτη ομάδα αλλά τη μεγαλύτερη χαρά την πήρε το ίδιο το Νηπιαγωγείο που όλα αυτά τα χρόνια περπατούν στους διαδρόμους του ευτυχισμένα παιδιά!