Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016 ήταν η σειρά των προνηπίων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Η υπεύθυνη τού Μουσείου κ. Φανή Τριπολιτσιώτου υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά τους μικρούς μαθητές που ήταν έτοιμοι για εξερεύνηση, γνωρίζοντας κάθε κανόνα που πρέπει να ακολουθεί ένας επισκέπτης μουσείου. Το Μουσείο περιλαμβάνει συλλογές από ζώα, απολιθώματα, όστρακα, ορυκτά και πετρώματα και διαθέτει αναλογικό σεισμογράφο και μετεωρολογικό κλωβό.
Όμως οι συλλογές που τράβηξαν το ενδιαφέρον των προνηπίων, για μια ακόμη χρονιά, ήταν οι συλλογές των ζώων. Έντομα, θηλαστικά, ερπετά και πτηνά έκαναν τους μικρούς μαθητές να ξετρελαθούν και να γεμίσουν απορίες.
Η κ. Τριπολιτσιώτου συζήτησε με τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς τους όλες τις απορίες και τις σκέψεις τους και ύστερα έπαιξαν όλοι μαζί επιμορφωτικά παιχνίδια.
Στο τέλος, η υπεύθυνη τού Μουσείου επαίνεσε τα παιδιά για τον σεβασμό τους στον χώρο και στα εκθέματα και εκείνα την αποχαιρέτησαν με χαμόγελο και με την υπόσχεση πως το Μουσείο θα είναι πάντα σύμβουλός τους στις "επιστημονικές τους δράσεις".
Η επίσκεψη των παιδιών στο Μουσείο είναι η αφετηρία ποικίλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο τού προγράμματος τής Μουσειακής Αγωγής που εκπονείται στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.
Ιδιαίτερα για τα προνήπια είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν τι σημαίνει Μουσείο και τι έχει να προσφέρει αυτό ως χώρος πολιτισμού και εκπαίδευσης.