Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τα παιδιά τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με αφορμή τη συμμετοχή τους στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Το Δώρο τού νερού», οργάνωσαν, με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους κ. Γιώτας Παππά και σε συνεργασία με την υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας τής Φ.Ε. κ. Φανής Τριπολιτσιώτου, περιβαλλοντικά παιχνίδια και πειράματα.
Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 τα παιδιά κάλεσαν τους γονείς σε ημέρα ανοιχτής δράσης και τους παρουσίασαν οργανωμένες δραστηριότητες που σχετίζονταν με τον κύκλο τού νερού.
Μέσα από τη διαδικασία τής διερεύνησης, οι γονείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πώς δημιουργείται τεχνητή βροχή, να παίξουν γλωσσικά και κινητικά παιχνίδια με τα παιδιά τους και τέλος να εκφραστούν εικαστικά, δημιουργώντας τη μοριακή σύνθεση τού νερού.
Στο τέλος μικροί και μεγάλοι σφράγισαν τη χαρά τής συμμετοχής τους με μπισκοτένια κεράσματα και ομαδικές φωτογραφίες, ενώ παρέλαβαν  και ως αναμνηστικό ενθύμιο τσάντα με εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο «Στο σχολείο με τον Σταγονούλη», μια ευγενική χορηγία τής εταιρείας ΕΥΔΑΠ.

eydap-logo gr