Εκτύπωση
Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 τα νήπια τού τμήματος Ν.3 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Μαρίνα Παπατζανάκη, υποδέχθηκαν στην τάξη τους -με χαμόγελα πλατιά και ματάκια πονηρά- τους γονείς τους για να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα μαζί. Μια μέρα ακόμα πιο υπέροχη από τις 100 που είχαν προηγηθεί και τα παιδιά είχαν μετρήσει σε δεκάδες.
Το κατόρθωμά τους αυτό θέλησαν να γιορτάσουν με έναν διαγωνισμό δοκιμασιών που ετοίμασαν με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους. Χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι μπλε και οι κόκκινοι, προετοίμασαν τα υλικά τους, μέτρησαν ποσότητες, έγραψαν επιγραφές, ετοίμασαν νόστιμα μπισκοτάκια αριθμούς για να κεράσουν και περίμεναν με ανυπομονησία να ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση.
Και η μεγάλη μέρα ήρθε! Τα νήπια έγιναν βοηθοί, οι γονείς παίκτες και η διασκέδαση άρχισε. Ποιος θα καθαρίσει πρώτος 100 φιστίκια; Ποιος θα ομαδοποιήσει πρώτος 100 χάντρες; Ποιος θα αντιστοιχίσει πρώτος 100 ποτήρια με 100 κουτάλια; Ποιος θα καταφέρει να κάνει 10 γύρους ισορροπώντας το μπαλόνι του πάνω σε μια ρακέτα; Ποιος θα φτιάξει πρώτος μια κατασκευή με 100 πλαστικά ποτήρια; Ποιος θα μεταμφιεστεί με μεγαλύτερη επιτυχία σε εκατοντάχρονο; Αυτές είναι μερικές από τις δοκιμασίες που περίμεναν τους ανυποψίαστους γονείς για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους. Όλοι, μικροί μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν με χαμόγελο και πολύ ενθουσιασμό. Ποια ομάδα νίκησε; Δεν έχει σημασία γιατί όπως λένε στο Νηπιαγωγείο "Δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι, είμαστε όλοι κερδισμένοι, περάσαμε ωραία, παίξαμε παρέα!"
Η Ημέρα Ανοιχτής Δράσης ολοκληρώθηκε με ένα τραγουδάκι με κινήσεις για το 10 και τα παιδιά βρέθηκαν στις αγκαλιές των γονιών τους! Για να θυμούνται όλοι την ξεχωριστή αυτή ημέρα, πήραν φεύγοντας ένα αναμνηστικό έντυπο με τις σκέψεις των παιδιών τους, ένα βιβλίο για το 100!