Εκτύπωση
Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 τα νήπια τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Γιώτα Παππά, υποδέχθηκαν στην αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων τους γονείς τους σε μια Ημέρα Ανοιχτής Δράσης.
Με αφορμή τη συμμετοχή των παιδιών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχετίζεται με τον μαθητικό Τύπο και την επικοινωνία, η αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου μεταμορφώθηκε σε «τηλεοπτικό στούντιο» και «ραδιοφωνικό θάλαμο».
Κατά τη διάρκεια τής προετοιμασίας, οι λιλιπούτειοι δημοσιογράφοι είχαν σχεδιάσει ειδησεογραφικές ασκήσεις και παιχνίδια. Εκείνη την ημέρα, αφού τα παιδιά παρουσίασαν στοιχεία από το πρόγραμμα που είχαν εκπονήσει με τη νηπιαγωγό τους, προσκάλεσαν τους γονείς τους να παίξουν μαζί τους και να αυτοσχεδιάσουν τα δικά τους ρεπορτάζ. Οι τελευταίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις ειδησεογραφικές προκλήσεις που τους απηύθυναν τα παιδιά, αναζήτησαν πληροφορίες, έφτιαξαν ειδήσεις ακολουθώντας τον παλμό τής τρέχουσας επικαιρότητας και δημιούργησαν τις δικές τους ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα ρεπορτάζ και δελτία ειδήσεων μέσα σε ένα (1) λεπτό, ήταν υποχρεωμένοι να υποβληθούν στις πρωτότυπες και ευφάνταστες δοκιμασίες των μικρών δημοσιογράφων!
Στο τέλος τής εκδήλωσης οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε βίντεο 2΄ τις συνεντεύξεις και τα ρεπορτάζ που ετοίμασαν τα παιδιά για την εφημερίδα τους. Οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι παρουσίασαν και μοίρασαν με πολύ καμάρι στους γονείς τους το πρώτο φύλλο τής εφημεριδούλας τους με τίτλο «Τα Γρήγορα Μολύβια».
Η Ημέρα Ανοιχτής Δράσης ολοκληρώθηκε με αναμνηστικές φωτογραφίες και πολλά χαμόγελα.