Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 η αίθουσα Εκδηλώσεων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού ήταν στολισμένη με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και περίμενε τους μαθητές -αλλά και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου- για να παρακολουθήσουν την εορτή για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Τη γιορτή είχαν προετοιμάσει τα προνήπια τού τμήματος Π.3 και τα νήπια των τμημάτων Ν.2 και Ν.3 με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους κ. Έφης Μπογάτσα, Αγγελικής Παλαιοκαστρίτου και Μαρίνας Παπατζανάκη, αντίστοιχα.

Η εορτή είχε τίτλο «Η συνταγή τού Σοφοκλή», ξακουστού ζαχαροπλάστη, και μπροστά στους συμμαθητές τους οι μικροί ηθοποιοί χόρεψαν, τραγούδησαν και ετοίμασαν την πιο όμορφη συνταγή για να φτιάξουν το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο γλυκό. Με φαντασία, οι ζαχαροπλάστες έριξαν στο μίγμα ζάχαρη, οι πονηροί καλικάντζαροι τη σκανταλιά τους, τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια τα χρώματά τους και τα αστεράκια έριξαν τη λάμψη τους. Η αναπαράσταση των γεγονότων τής Άγιας Νύχτας δεν άργησε να γεμίσει τον χώρο με γαλήνη και αγάπη, βασικά συστατικά κάθε πεντανόστιμης συνταγής.
Μετά από τόσες χαρούμενες εικόνες ο Άγιος Βασίλης δεν άργησε να φανεί για να χειροκροτήσει μικρούς και μεγάλους και να μοιράσει δώρα σε κάθε τμήμα. Τα παιδιά τού ευχήθηκαν "Καλές γιορτές" και τον αποχαιρέτησαν με χαμόγελο.
Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, τα παιδιά των τριών τμημάτων παρουσίασαν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή στους γονείς τους.