Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί παιδιά προσχολικής ηλικίας (προνήπια και νήπια), τα οποία μαζί με τους γονείς τους επισκέφθηκαν τα Αρσάκεια Σχολεία και απόλαυσαν ένα ενδιαφέρον πρωινό γεμάτο εκπλήξεις. Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες, παιδιά και γονείς, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά σε βιωματικά εργαστήρια με ποικίλη θεματολογία.
Έπαίξαν με χειροποίητα επιτραπέζια παιχνίδια, που έχουν δημιουργήσει παιδιά τού Νηπιαγωγείου, στο Εργαστήρι Μαθηματικής Σκέψης.
Προγραμμάτισαν την έξυπνη μελισσούλα Bee-Bot στο Εργαστήρι Ρομποτικής
Διασκέδασαν και πειραματίστηκαν με την οδοντόκρεμα τού ελέφαντα στο Εργαστήρι Πειραμάτων.
Γνώρισαν από κοντά τον Cookie και έπαιξαν μαζί του στο Εργαστήρι Αγγλικών «Fun with English».
Συμμετείχαν στη δραματοποιημένη αφήγηση τού παραμυθιού «Ο Φεγγαροσκεπαστής» τού Eric Puybaret,
στο Εργαστήρι Αφήγησης και Δραματοποίησης.
Εμπνεύστηκαν από τους χαρταετούς σπουδαίων καλλιτεχνών και δημιούργησαν τους δικούς τους πολύχρωμους χαρταετούς, με την τεχνική τού ψηφιδωτού, στο Εικαστικό Εργαστήρι.
Τέλος, χόρεψαν και τραγούδησαν στο Εργαστήρι Κίνησης και Μουσικής.
Τα παιδιά εφοδιασμένα με το "προσωπικό τους διαβατήριο", κολλούσαν στις σελίδες του από ένα αυτοκόλλητο μόλις ολοκλήρωναν κάθε εργαστήριο, ενώ στο τέλος τής διαδρομής τους παραλάμβαναν μια αναμνηστική βεβαίωση συμμετοχής τους στα εργαστήρια και στις δράσεις αυτής τής ξεχωριστής ημέρας.
Οι γονείς είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους, να πληροφορηθούν αναλυτικά για τη φιλοσοφία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Νηπιαγωγείου σε ενημερωτικές ομιλίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου από τη Διευθύντρια κ. Άνσυ Νικολοπούλου, και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας μια αναμνηστική υφασμάτινη τσάντα, η οποία περιείχε φυλλάδια με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.