Εκτύπωση

Η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση ψυχοπαιδαγωγικού χαρακτήρα για τους γονείς των μαθητών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, στις 18:00, στο θέατρο των Σχολείων.

Στη συνάντηση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, μίλησαν:

- η Διευθύντρια τού Νηπιαγωγείου κ. Άνσυ Νικολοπούλου με θέμα “To εκπαιδευτικό πρόγραμμα τού Νηπιαγωγείου και η συμβολή του στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών”. Η κ. Νικολοπούλου ανέπτυξε τις ποικίλες παιδαγωγικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν ενεργά τα προνήπια και τα νήπια στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος
- η υπεύθυνη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Ξένια Πρασκευοπούλου με θέμα “Ο κόσμος μέσα από τα μάτια τού παιδιού”. Η κ. Παρασκευοπούλου αναφέρθηκε στα ψυχολογικά χαρακτηριστικά και στις ιδιαιτερότητες των παιδιών τής προσχολικής ηλικίας.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς των μικρών μαθητών, κατά τη διάρκεια τής οποίας λύθηκαν απορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη λειτουργία τού Νηπιαγωγείου και διατυπώθηκαν οι ανησυχίες και ο προβληματισμός των γονέων σε σχέση με τα παιδιά τους και την προσαρμογή τους στο καινούργιο σχολικό περιβάλλον.