Αρσάκεια Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, και κατά τη διάρκεια τής προετοιμασίας για την παρουσίαση τής εορτής για την εθνική επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου τού 1940, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού διδάχθηκαν, μεταξύ άλλων, επετειακά τραγούδια με τη συνοδία πιάνου.

Επίσης, με αφορμή το ρυθμικό μοτίβο «εν’- δυο στον ρυθμό», το οποίο κατά τη διάρκεια τής παρέλασης οι μαθητές καλούνται να ακολουθήσουν με τη φωνή και τον βηματισμό τους, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον «βασιλιά» τής παρέλασης, το τύμπανο, αλλά και να δουν, να ακούσουν και να πειραματιστούν με την ένταση τού ήχου (δυνατά-σιγά) και την ταχύτητα τού ρυθμού (γρήγορα-αργά).

Τον Οκτώβριο στις αίθουσες τής Μουσικής Αγωγής φιλοξενήθηκε, με την πρωτοβουλία τής υπεύθυνης για την εξειδικευμένη δραστηριότητα κ. Μαρινάνσυς Αγγελάκη, ακόμα ένα μουσικό όργανο, το ακορντεόν.

Αφού τα παιδιά γνώρισαν τα μέρη τού συγκεκριμένου μουσικού οργάνου, έμαθαν για τη σπουδαιότητα τού αέρα που περνά μέσα από αυτό, όση ώρα ανοίγει και κλείνει, προκειμένου να παραγάγει ήχους και μελωδία.

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον και με τρόπο παιγνιώδη και διασκεδαστικό προσέγγισαν καινούργιες μουσικές γνώσεις, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους και ενίσχυσαν την ομαδικότητα και τη συνεργασία μεταξύ τους.