Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στην Αίθουσα Προβολών και Εκδηλώσεων τού Νηπιαγωγείου, τη θεατρική παράσταση «Ο ραφτάκος των λέξεων», μια θεατρική διασκευή τού ομώνυμου παιδικού βιβλίου τού Αντώνη Παπαθεοδούλου από την Τίνα Γιωτοπούλου, την οποία παρουσιάζει η θεατρική ομάδα .

Σε μια μικρή πόλη κατοικεί ένας ράφτης που δεν ράβει με κανονικές κλωστές αλλά με λέξεις! Κάθε πελάτης του είναι ξεχωριστός, γι’ αυτό ξεχωριστές είναι και οι λέξεις που χρησιμοποιεί για τον καθένα.Οι γρήγοροι ρυθμοί τής ζωής, όμως, κάνουν τους πολίτες να βιάζονται, να ξεχνούν τις καθημερινές χαρές και μαζί τον ραφτάκο τους...

Και μόνο όταν έρχεται ο βαρύς χειμώνας, που κανένα ρούχο δε μπορεί να τους ζεστάνει, οι κάτοικοι ξαναθυνούνται και αναζητούν τον ραφτάκο, ο οποίος πρόθυμα τους "ντύνει" ζεστά με τις λέξεις του, όπως η αγάπη και η φιλία.

Τα παιδιά παρακολούθησαν τη γεμάτη νοήματα παράσταση με αληθινό ενδιαφέρον και αντιλήφθηκαν πως αυτό που έλειπε από τους κατοίκους τής πόλης δεν ήταν τίποτε άλλο από την επικοινωνία!

Έτσι, καταχειροκρότησαν ενθουσιασμένα τη θεατρική ομάδα και υποσχέθηκαν να διαβάσουν στις τάξεις τους το ομώνυμο παιδικό βιβλίο.