Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 27 και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού υποδέχτηκε τούς «ΧΟΠΑ Ήρωες 112», ένα πρωτοποριακό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε από το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Angels Initiative».

Την επιστημονική ευθύνη τού προγράμματος, το οποίο είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας, έχει η επίκουρη καθηγήτρια Νευρογνωστικών Διαταραχών και Αποκατάστασης τού Πανεπιστημίου Μακεδονίας, δρ Χαρίκλεια Πρώιου, PhD CCC-SLP.

Στόχος τού προγράμματος αυτού είναι η ενημέρωση των παιδιών για τα τρία πιο σημαντικά συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου σε ένα ηλικιωμένο άτομο, και η διαχείριση αυτής τής επείγουσας κατάστασης, ώστε οι μαθητές να απευθύνονται έγκαιρα στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Σε μια προσπάθεια τού Σχολείου να ενδυναμώσει και να ενισχύσει τους οικογενειακούς δεσμούς ανάμεσα στα εγγόνια και στους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους δικούς τους «Υπερήρωες και Υπερηρωίδες», οι μαθητές  καλούνται να δράσουν. 

Καλούνται, ως ενεργοί πολίτες τού αύριο, να διασφαλίσουν ότι οι δικοί τους «Υπερήρωες και Υπερηρωίδες» θα συνεχίσουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, δηλαδή να έχουν θετικό αντίκτυπο στη ζωή τους.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση όλα τα παιδιά των τμημάτων νηπίων γνώρισαν, με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, τους τέσσερεις ήρωες τού προγράμματος, καθώς και τον "Κακό Θρόμβο".

Και, αφού χόρεψαν και τραγούδησαν το τραγούδι των "ΧΟΠΑ Ηρώων 112", κάθε παιδί έκοψε τη δική του μάσκα-υπερήρωα που θα το συντροφεύει στις περιπέτειές του κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων τού προγράμματος...