Εκτύπωση

Τον Ιανουάριο τού 2021, στο πλαίσιο τής εξειδικευμένης δραστηριότητας τής Μουσικής Αγωγής, η νηπιαγωγός-μουσικός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ.Τατιάνα Ζωγράφου δίδαξε στα προνήπια και νήπια δύο παλιά παιδικά τραγούδια, την «Αμυγδαλιά» και το «Έξω δείτε χιονίζει».

Τα τραγούδια είναι από το ηχογράφημα «Τα τραγούδια μας», στο οποίο οι παλαιότερες γενιές νηπιαγωγών τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού τραγούδησαν με συνοδία κιθάρας, από τον Βαγγέλη Φάμπα, τα τραγούδια που αγαπούσαν.

Τις ηχογραφήσεις επιμελήθηκε η Τατιάνα Ζωγράφου το 2006.

Η πρωτοβουλία να ηχογραφηθούν, έτσι ώστε να διατηρηθούν στη μνήμη των νεότερων συναδέλφων αλλά και να αρχειοθετηθούν, ήταν τής τότε Διευθύντριας κ. Ελένης Σδράλη.

Επίσης, οι μικροί μαθητές διδάχθηκαν το τραγούδι «Το χωριό και η πόλη», σε μουσική και στίχους τού Γιώργου Λαπαδάκη, καθώς και το τραγούδι «Οι εποχές», σε μουσική και στίχους τής Τατιάνας Ζωγράφου.

Όλα τα τραγούδια αποδόθηκαν εικαστικά από τα παιδιά, μέσα από τις ζωγραφιές τους με τις πολύχρωμες ιδέες τους.

Έτσι καλωσόρισαν τη νέα χρονιά τραγουδώντας "Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας¨", έφτιαξαν χιονάνθρωπο, ταξίδευσαν στο χωριό και την πόλη και, γυρνώντας από το μουσικό ταξίδι τους πίσω στο Νηπιαγωγείο, καμάρωσαν τις υπέροχες ανθισμένες αμυγδαλιές και τους ψιθύρισαν ένα μεγάλο «ευχαριστώ», επειδή φροντίζουν ώστε οι μέλισσες να βρουν τροφή μέσα στο καταχείμωνο.