Εκτύπωση

Εφέτος το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού συμμετέχει για 4η συνεχή σχολική χρονιά στον Bravo Schools - Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο.

Οι πέντε δημιουργικές προτάσεις τού Νηπιαγωγείου εντάσσονται στην κατηγορία Μαθητικές δημιουργίες 2021, ως εξής:

Τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.1, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Κωνσταντίνα Καλιαρντά, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Προσοχή! Μικρόβια!», καθώς δημιούργησαν μια αφίσα υπενθυμίζοντας σε όλους -με παιγνιώδη τρόπο- τη σπουδαιότητα τής υγιεινής των χεριών στην περίοδο που διανύουμε.
Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον Στόχο 3"Καλή Υγεία και Ευημερία" και μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ

Τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.5, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Γιώτα Παππά, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Γυναίκες ηρωίδες στο Σούλι». Τα παιδιά φιλοτέχνησαν πορτραίτα με τις πιο αντιπροσωπευτικές μορφές των γυναικών τού Σουλίου, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον επαναστατικό αγώνα, συμβάλλοντας στην προάσπιση τής Ειρήνης, τής Ελευθερίας και τής Δικαιοσύνης.
Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον Στόχο 16: "Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί" και μπορείτε να τη πατώντας εδώ

Τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.7, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Άσπα Αθανασιάδη, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Αλφαβητάρι Κυκλοφοριακής Αγωγής».
Τα νήπια δημιούργησαν ένα αυτοσχέδιο βιβλίο-αλφαβητάρι σχετικό με τα μέσα μεταφοράς και την κυκλοφοριακή αγωγή.
Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον Στόχο 11: "Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες" και μπορείτε να τη δείτε  πατώντας εδώ

Επίσης, τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.7 συμμετείχαν και με μια δεύτερη πρωτοβουλία «Βοήθησε τον Α.Μιαούλη να νικήσει τη ναυμαχία».
Τα παιδιά δημιούργησαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, με αφορμή την ενασχόλησή τους με τις ιστορικές στιγμές τού 1821 στις Ελληνικές θάλασσες.
Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον Στόχο 16: "Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί " και μπορείτε να τη δείτε  πατώντας εδώ

Τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη, συμμετέχουν με την πρωτοβουλία «Κινούμαι με ασφάλεια στους δρόμους τού διαδικτύου».
Τα παιδιά τραγούδησαν το πρωτότυπο τραγούδι, σε στίχους και μουσική τής νηπιαγωγού τους κ. Μ. Αγγελάκη, και με τις ζωγραφιές τους μετέφεραν το μήνυμα τής ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Η συγκεκριμένη συμμετοχή αφορά στον Στόχο 4: "Ποιοτική Εκπαίδευση" και μπορείτε να τη δείτε  πατώντας εδώ

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού ήδη από το 2018 έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (In action SGDs School Club) και αποτελεί αναπόσπαστο  μέλος τής παγκόσμιας συλλογικής προσπάθειας για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο!
Και η προσπάθεια συνεχίζεται…