Αρσάκεια Ιωαννίνων

Από την πρώτη κιόλας εβδομάδα τής νέας σχολικής χρονιάς, τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις νηπιαγωγούς τους το σοβαρό φυσικό φαινόμενο τού σεισμού.

Οι μικροί μαθητές μίλησαν για τις γνώσεις τους και αντάλλαξαν απόψεις σε σχέση με τους κινδύνους και τα μέτρα πρόληψης για τον σεισμό.

Αφού έλυσαν τις απορίες τους, ξεκίνησαν να κάνουν, ανά τμήμα, και με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού, σύμφωνα με το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση τού Σεισμικού Κινδύνου τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και τις οδηγίες τού Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.).

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 1η ετήσια γενική άσκηση ετοιμότητας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα τμήματα προνηπίων και νηπίων αλλά και όλο το προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να συνειδητοποιήσουν ότι το Σχολείο τους είναι μια ενωμένη και οργανωμένη κοινότητα μέσα στην οποία μπορούν να νιώθουν ασφάλεια.

Ασκήσεις ετοιμότητας για την περίπτωση σεισμού θα πραγματοποιούνται τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς.