Εκτύπωση

Έτοιμα στην ώρα τους ήταν και φέτος τα ημερολόγια που κατασκεύασαν τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού για την Πράξη Αγάπης των Χριστουγέννων.

Συνεχίζοντας την ευγενική ετήσια παράδοση τού Νηπιαγωγείου, οι μικροί μαθητές έβαλαν τα δυνατά τους, ώστε να δημιουργήσουν τα πιο όμορφα ημερολόγια και οι γονείς τους με τη σειρά τους ανταποκρίθηκαν και πάλι δίνοντας το ποσό που επιθυμούσαν για την αγορά τους, με σκοπό να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Οι μαθητές τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, καθώς ζουν μία περίοδο που η ανάγκη για αλληλεγγύη είναι μεγάλη, λόγω των επακόλουθων τής πανδημίας. Επίσης τα παιδιά, τους δύο τελευταίους μήνες, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για την υγεία και τη διατροφή, με τίτλο «Μέτρο, Ποικιλία, Κίνηση, Ευεξία», αλλά και στο πλαίσιο των δράσεων για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ποικίλες συζητήσεις σχετικά με την έλλειψη τροφής σε φτωχές χώρες, γεγονός που τα έκανε να συνειδητοποιήσουν την αξία τής τροφής, τής σωστής διατροφής, αλλά και τής ανάγκης να προσπαθήσουν για έναν καλύτερο κόσμο με Μηδενική Πείνα (2ος παγκόσμιος στόχος).

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά τους διατέθηκε:
• στη διεθνή, ανεξάρτητη οργάνωση Action Aid (www.actionaid.gr)
• στην Εστία – Κέντρο φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση (https://www.eseepa.gr/)
• στη Μέριμνα – Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και στον Θάνατο (https://merimna.org.gr/)
• στη Φλόγα - Σύλλογο Γονιών και Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια (https://www.floga.org.gr/)