Εκτύπωση

Στο πλαίσιο τού προγράμματος «Η ζωή χωρίς σκουπίδια: μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση» τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Φροντίζω το Περιβάλλον», τα παιδιά τού τμήματος προνηπίων Π.4 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού είχαν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την ανακύκλωση.

Δημιούργησαν στην τάξη τους τη γωνιά τής ανακύκλωσης, την οποία ενίσχυαν κάθε φορά με άχρηστα αντικείμενα, που έφερναν από το σπίτι τους τα οποία αποκτούσαν ουσιαστική αξία για τη φροντίδα τού περιβάλλοντος.

Στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν μια ρουτίνα και να εσωτερικεύσουν με ρυθμικό τρόπο τη νέα γνώση, τα παιδιά, με τη διακριτική καθοδήγηση τής νηπιαγωγού τους κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη, διδάχθηκαν με κέφι και πολύ ενθουσιασμό το τραγούδι «Τον Πλανήτη μου Αγαπώ».
Οι πρωτότυποι στίχοι, καθώς και η μουσική, ήταν τής νηπιαγωγού τους κ. Μαρινάνσυ Αγγελάκη.

Έτσι, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν τις νέες πληροφορίες για τα υλικά που μπορούμε να ανακυκλώσουμε μέσα από το μήνυμα τού συγκεκριμένου παιδικού τραγουδιού.

Αφού ηχογράφησαν το τραγούδι μέσα στην τάξη και αποτύπωσαν εικαστικά τους στίχους τού τραγουδιού, το παιδικό τραγούδι για την ανακύκλωση είναι πλέον έτοιμο να το ακούσουμε και να καμαρώσουμε τις γλυκές φωνούλες των μαθητών μας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά!