Εκτύπωση

Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού παρακολούθησαν τη διαδραστική παρουσίαση τού βιβλίου "Το κουτί τού Σιλάν" από τη συγγραφέα του Άλκηστη Χαλικιά.

Τα παιδιά είχαν δουλέψει επάνω στο βιβλίο και τα μηνύματά του, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, με τίτλο: «Τα δικαιώματα των παιδιών» (Θεματική Ενότητα: "Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη"), με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης νηπιαγωγού για την εξειδικευμένη δραστηριότητα τής Μουσικής Αγωγής συνθέτριας κ. Τατιάνας Ζωγράφου.

Η ευρηματική αφήγηση τής κ. Χαλικιά, αλλά και η προετοιμασία των παιδιών από την κ. Ζωγράφου, τα οποία υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στόχο τη διαπολιτισμική ευαισθητοποίηση και κυρίως την κατάκτηση τής έννοιας τού "δικαιώματος", δημιούργησε τις προϋποθέσεις για τη μεγάλη επιτυχία τής δράσης αυτής.

Στο τέλος τής δράσης τα παιδιά κάθε τμήματος χάρισαν με ενθουσιασμό στη συγγραφέα το κουτί με τα δικά τους χαμόγελα, καθώς και «Το τραγούδι τού Σιλάν», σε στίχους τής συγγραφέως και μουσική τής κ. Ζωγράφου.