Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 1η και την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έκαναν το πρώτο τους βήμα στη ζωή τού Δημοτικού. Οι μικροί μαθητές, αφού συζήτησαν στις τάξεις με τις νηπιαγωγούς τους για την επόμενη σχολική χρονιά, εξέφρασαν τις απορίες τους και μοιράστηκαν ιστορίες από μεγαλύτερα αδερφάκια.


Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τμήματα τής Α΄ Δημοτικού των Σχολείων, ώστε να πάρουν μια «γεύση» για το τι σημαίνει να είσαι «πρωτάκι».
Δασκάλες και μαθητές περίμεναν με ανυπομονησία τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου και τα υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά, κάνοντας τα να νιώσουν άνεση και ασφάλεια. Τους έδειξαν την τάξη τους, τους περιέγραψαν μια συνηθισμένη μέρα τους και τους διαβεβαίωσαν πως όλα θα πάνε καλά και θα είναι μια φανταστική σχολική χρονιά! Μικροί και μεγάλοι μαθητές αντάλλαξαν ευχές για καλό καλοκαίρι, αλλά και ομαδικές ή ατομικές χειροτεχνίες.
Τα νήπια επέστρεψαν στις τάξεις τους γεμάτα προσδοκίες και με ένα καινούργιο αίσθημα αποφασιστικότητας, εκείνο που οι μεγάλοι βλέπουν στα μάτια των παιδιών όταν εκείνα μεγαλώνουν.