Εκτύπωση

Από τις 20 έως τις 30 Απριλίου 2022, τα νήπια τού τμήματος Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού συμμετείχαν με ποικίλες καινοτόμες δράσεις στην εβδομάδα Global Action Days 2022. Πρόκειται για μια διεθνή καμπάνια η οποία διοργανώνεται από το FEE (Foundation for Environmental Education), τον Διεθνή Χειριστή τού προγράμματος Eco Schools-Οικολογικά Σχολεία. Στόχος τής καμπάνιας είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να κατανοήσουν ότι με «μικρές θετικές ενέργειες» (#handprint) ο κάθε ένας και η κάθε μία μπορεί να έρθει πιο κοντά στη φύση και την τοπική βιοποικιλότητα, προκειμένου να την προστατεύσει.


Τα παιδιά, με τη διακριτική καθοδήγηση τής νηπιαγωγού τους κ. Ναταλίας Ηλιάδη, έγιναν οι εξερευνητές τής φύσης. Παρατήρησαν τις κατάφυτες αυλές τού Νηπιαγωγείου, φωτογράφισαν μικρά κρυμμένα λουλούδια και φύλλα με διάφορα σχήματα και χρώματα και με τη βοήθεια τής εφαρμογής αναγνώρισης Pl@ntnet έμαθαν πώς ονομάζονται και σε ποια οικογένεια φυτών ανήκουν. Ανακάλυψαν, με μεγάλη χαρά, πως ανάμεσα στα λουλούδια ζουν οι μικρές κόκκινες πασχαλίτσες, με τις οποίες έγιναν αχώριστοι φίλοι και έπαιζαν σε κάθε διάλειμμα. Γυρνώντας στην τάξη έψαξαν και έμαθαν τα πάντα για τη ζωή τής μικρής τους φίλης μέσα από βιβλία και εκπαιδευτικά βιντεάκια και διασκέδασαν παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια. Οι μικροί εξερευνητές απόλαυσαν την επαφή τους με τη φύση και ενθουσιάστηκαν με τους μικρούς φυσικούς θησαυρούς που βρήκαν.
Για τις ποικίλες περιβαλλοντικές δράσεις και τη συμμετοχή στην εβδομάδα Global Action Days 2022 απονεμήθηκε στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού και στη νηπιαγωγό κ. Ναταλία Ηλιάδη βεβαίωση συμμετοχής από το FEE.
#MyActionsMatter #GAIA2030 #GlobalActionDays #GenerationRestoration #LitterLessCampaign