Εκτύπωση

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και τα προνήπια και τα νήπιατού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, αλλά και όλο το προσωπικό τού Νηπιαγωγείου ήταν πλημμυρισμένοι από χαρά, αλλά και συγκίνηση! Μια τέτοια χρονιά, γεμάτη γνώσεις, φίλους, όμορφες στιγμές, παιχνίδια, γέλια αλλά και κλάματα, πολλές δράσεις και χιλιάδες ακόμα αναμνήσεις, δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί με μια όμορφη και τρυφερή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

Έτσι το απόγευμα τής Πέμπτης 16 Ιουνίου 2022, οι μικροί μαθητές όλων των τμημάτων μαζί με τους γονείς τους επισκέφθηκαν το Νηπιαγωγείο για να αποχαιρετήσουν τις νηπιαγωγούς τους και να γιορτάσουν μαζί τη λήξη τού σχολικού έτους, την έναρξη τού καλοκαιριού, αλλά και τού επόμενου βήματος στην σχολική τους πορεία.

Οι νηπιαγωγοί περίμεναν με ενθουσιασμό γονείς και μαθητές στις αίθουσες που φιλοξένησαν τα παιδιά όλη τη χρονιά. Εκεί τους παρέδωσαν ένα καλοκαιρινά στολισμένο από τα ίδια τα παιδιά βαλιτσάκι, που έκρυβε μέσα όχι μόνο όλες τις εργασίες τής χρονιάς, αλλά και το αναμνηστικό φοίτησης των μαθητών ή όπως τους αρέσει να το αποκαλούν… το πτυχίο τους! Επίσης, κάθε παιδί πήρε δώρο το αναμνηστικό έντυπο«Αναμνήσεις από το Νηπιαγωγείου μου», γεμάτο με αναμνήσεις από τη σχολική ζωή.

Στους εξωτερικούς χώρους των Σχολείων, μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση τού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, που περιλάμβανε ομαδικές εργασίες των παιδιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο δύο προγραμμάτων Εικαστικής Αγωγής.
Το πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής "Σχήματα και χρώματα", το οποίο υλοποίησαν τα προνήπια, και το πρόγραμμα Εικαστικής Αγωγής "Ο άνθρωπος στην τέχνη", το οποίο υλοποίησαν τα νήπια. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν συνολικά 54 ομαδικά έργα τα οποία φιλοτέχνησαν οι μαθητές με τη διακριτική καθοδήγηση των κ. Σιμόνης Σταυροπούλου και Κωνσταντίνας Καλιαρντά, υπεύθυνων τού Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου. Τα παιδιά έτρεχαν με ενθουσιασμό να δείξουν τα έργα στους γονείς τους και να τους παρουσιάσουν κάθε ένα από αυτά.
Στο τέλος τού όμορφου απογεύματος οι μαθητές όλων των τμημάτων είχαν ετοιμάσει μια συγκινητική έκπληξη. Αφού μαζεύτηκαν για μια τελευταία φορά στην «αγκαλιά» των νηπιαγωγών τους, εκείνες τα οδήγησαν -ως μια μεγάλη δεμένη ομάδα- μπροστά από τους γονείς τους. Με χάρτινα καραβάκια στα χέρια, κάθε παιδί και όλα μαζί τραγούδησαν με τις γλυκές φωνές τους, υπό την καθοδήγηση τής μουσικού κ.Τατιάνας Ζωγράφου, τέσσερα από τα αγαπημένα τους τραγούδια! Το χειροκρότημα όλων ήταν ενθουσιώδες και μικροί και μεγάλοι δεν έκρυψαν τη συγκίνηση τους.
Ένα υπέροχος αποχαιρετισμός για μια υπέροχη σχολική χρονιά.