Εκτύπωση

Τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.5 τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με αφορμή την προετοιμασία τους ώστε να παρουσιάσουν την επετειακή εορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940, αλλά και στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τίτλο «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» (θεματική ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη»), δραστηριοποιήθηκαν με θέμα την αξία τής ειρήνης. Τα παιδιά, με τη βοήθεια τής νηπιαγωγού τους κ. Ναταλίας Ηλιάδη, συζήτησαν για τον πόλεμο και την ειρήνη και ευχήθηκαν έναν ειρηνικό κόσμο για όλους τους ανθρώπους.

Μέσα από ποικίλες συζητήσεις σχετικά με το ευρύ αυτό θέμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο τού καλλιτέχνη Pablo Picasso «Guernica», τον γνωστό πίνακα ζωγραφικής που αποδίδει με τον ιδιαίτερο τρόπο τού καλλιτέχνη τη βιαιότητα τού πολέμου. Αυτή η ξεχωριστή απεικόνιση μιας πολεμικής κατάστασης έκανε τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τι είναι ο πόλεμος και πόσο σημαντική είναι η ειρήνη.

Τέλος, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους έργο εμπνευσμένοι από την «Guernica», αναγνωρίζοντας την προσφορά τής τέχνης στην μετάδοση των αξιών σε όλον τον κόσμο.
Έτσι, ζωγράφισαν, έκοψαν και κόλλησαν τις δικές τους εικόνες, δημιουργώντας έναν συνεργατικό πίνακα ζωγραφικής.