Εκτύπωση

Την Παρασκεύη 25 Νοεμβρίου 2022 τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού έφτασαν στο Νηπιαγωγείο με τεράστιο ενθουσιασμό!

Ήταν η ημέρα που θα πήγαιναν στο θέατρο "Κιβωτός" για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα». 

Αφού πρώτα συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους για την σημασία και την ξεχωριστή πολιτιστική εμπειρία μιας ζωντανής θεατρικής παράστασης, ξεκίνησαν για το θέατρο.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια εντυπωσιακή απόδοση τού ομώνυμου μυθιστορήματος τής Πηνελόπης Δέλτα: Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων, ο γιος και η κόρη τού βασιλιά Αστόχαστου, ο νεαρός Συνετός και η μικρή Ρηνούλα, προσπαθούν να σώσουν το βασίλειό τους που καταρρέει, προσκαλώντας όλους τους υπηκόους να δείξουν εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα, να συνεργαστούν, να ενωθούν και να παλέψουν για να προστατέψουν τις αξίες με τις οποίες κάποτε έχτισαν το βασίλειο.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση, χειροκρότησαν εντυπωσιασμένα τους ηθοποιούς και δήλωσαν την ανυπομονησία τους για την επόμενη επίσκεψή τους σε θέατρο.

Ως θεατές στάθηκαν άψογοι και δέχθηκαν συγχαρητήρια από τους ηθοποιούς και τις νηπιαγωγούς τους.

Η συγκεκριμένη θεατρική παράσταση επιλέχθηκε με αφορμή το Εργαστήριο Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» (θεματική ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ - Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη»).