Εκτύπωση

Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού την φετινή χρονιά, στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με τίτλο «Αξίες ζωής στην εκπαίδευση» (Θεματική Ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ - Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη»), το οποίο πραγματοποιήθηκε τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2022, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να προβληματιστούν και να ευαισθητοποιηθούν πάνω σε θέματα που αφορούν τις αξίες τής ζωής, αλλά και τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ανθρώπων σε κάθε άκρη τού πλανήτη. Με τελευταία αξία ζωής εκείνη τής αγάπης, που τόσο τρυφερά προσέγγισαν με τις νηπιαγωγούς τους, ήταν πολύ φυσικό, πλησιάζοντας οι ημέρες για την εορτή των Χριστουγέννων, να θελήσουν να βοηθήσουν τους πάσχοντες συνανθρώπους τους.


Αφού τα Χριστούγεννα είναι μια εορτή αγάπης και προσφοράς, οι μικροί μαθητές συμφώνησαν να δείξουν την αγάπη τους και να προσφέρουν μέσα από την καθιερωμένη Πράξη Αγάπης τού Νηπιαγωγείου για τα Χριστούγεννα.
Τα παιδιά όλων των τμημάτων κατασκεύασαν ένα ατομικό ημερολόγιο με τη βοήθεια των νηπιαγωγών τους, το οποίο εκτέθηκε στις τάξεις την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, στην 3η Συνάντηση Γονέων και Εκπαιδευτικών, οπότε οι γονείς είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν το ημερολόγιο τού παιδιού τους δίνοντας το ποσό που επιθυμούσαν.
Οι νηπιαγωγοί τού Σχολείου  θα συνεχίσουν να ευαισθητοποιούν με κάθε ευκαιρία τους μελλοντικούς πολίτες τού κόσμου, τους μικρούς μαθητές, σχετικά με ζητήματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ανάγκη για προσφορά σε όλους τους ανθρώπους. Κάθε μέρα είναι ιδανική μέρα για μία Πράξη Αγάπης, όποια κι αν είναι αυτή, μιας και το μήνυμα τής αγάπης είναι όμορφο να ηχεί κάθε μέρα στις καρδιές όλων.
Καλά Χριστούγεννα! Καλή και ειρηνική Πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη!

Το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από την ευγενική προσφορά των γονέων διατέθηκε:
• στη διεθνή, ανεξάρτητη οργάνωση, Action Aid (www.actionaid.gr)
• στον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας, Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά τού Παιδιού» (https://www.kardiapaidiou.gr/)
• στον φιλανθρωπικό σύλλογο για μητέρες, βρέφη και παιδιά «Η Αγκαλιά» (https://www.agalia.org.gr/index.php)