Εκτύπωση

Τον Ιανουάριο τού 2023, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας άνοιξε και πάλι τις πόρτες του και η υπεύθυνη κ. Φανή Τριπολιτσιώτου υποδέχθηκε για ακόμη μία χρονιά στον φιλόξενο χώρο Μουσείου τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού. Αυτή τη χρονιά οι μικροί μαθητές συζήτησαν σχετικά με το διάστημα, το ηλιακό μας σύστημα και ιδιαίτερα τη σχέση τής Σελήνης με τη Γη.

Τα παραπάνω θέματα απασχολούν πολύ τα παιδιά τους τελευταίους μήνες και σε όλα τα τμήματα πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις, με αφορμή την οργάνωση από την ΝASA τής νέας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, με την ονομασία Artemis Mission.

Έτσι λοιπόν οι μικροί μαθητές δεν θα μπορούσαν να μην επισκεφτούν το Μουσείο τού Σχολείου τους για να αναζητήσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τα παιδιά συζήτησαν με την υπεύθυνη και εξέφρασαν τις απορίες τους, παρακολούθησαν με ενθουσιασμό 3D παρουσίαση τής Σελήνης κατά την περιστροφή της γύρω από τη Γη, έφτιαξαν δική τους ατομική κατασκευή με την αναπαράσταση τής τροχιάς τής Σελήνης και τής Γης, την οποία πήραν στο σπίτι τους, και φεύγοντας έδωσαν ραντεβού για μια μελλοντική επίσκεψη, κατά την οποία θα μπορέσουν να μιλήσουν για τους θησαυρούς τού Μουσείου.

Στον χώρο τού Μουσείου υπάρχουν σημαντικές συλλογές από ζώα, θηλαστικά, ερπετά, πτηνά, έντομα, απολιθώματα, όστρακα, ορυκτά και πετρώματα, ενώ διαθέτει αναλογικό σεισμογράφο και μετεωρολογικό κλωβό.