Εκτύπωση

Από τις 3 έως και τις 17 Απριλίου 2019 τα προνήπια και τα νήπια όλων των τμημάτων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού υποδέχθηκαν διαδοχικά τους γονείς τους στις τάξεις τους, οι οποίες είχαν διαμορφωθεί ειδικά ώστε παιδιά και γονείς να συμμετάσχουν σε ένα δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής λαμπάδων.

Αυτές οι Ημέρες Ανοιχτών Δράσεων είχαν στόχο, όχι μόνο να φέρουν κοντά τους γονείς, τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς μέσα σε ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα, αλλά και να συμβάλουν σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό,την έμπρακτη βοήθεια στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Οι μαθητές κάθε τμήματος με τη βοήθεια των γονέων τους και των νηπιαγωγών τους κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες με φαντασία και χρώματα, αλλά και πολύ γέλιο, αστεία και ευχές...

Όταν ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές κάθε μαθητής και οι γονείς του είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν ένα χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους, συμμετέχοντας έτσι στην Πράξη Αγάπης για το Πάσχα, που διοργανώνεται ετησίως από το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού.
Οι μαθητές έχοντας συζητήσει με τις νηπιαγωγούς τους για την αξία τής συμβολικής αυτής χειρονομίας και την σημασία τής προσφοράς ανυπομονούσαν να βοηθήσουν.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί:
• στη διεθνή οργάνωση «Action Aid»
• στον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά»
• στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο»