Εκτύπωση

Συναυλία με τίτλο «Ο Μεγάλος Ερωτικός» με τον «Μυστικό Τρόπο μας», από τους Τατιάνα Ζωγράφου, Ανδρέα Καρακότα και Δάφνη Πανουργιά, πραγματοποιήθηκε στο Polis art café, στη Στοά τού Βιβλίου, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013.

Στο πρώτο μέρος τής συναυλίας η κ. Τατιάνα Ζωγράφου, καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, επέλεξε να παρουσιάσει τον "Μεγάλο Ερωτικό" (1972) τού Μάνου Χατζιδάκι, ως φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Μαζί της ο Ανδρέας Καρακότας, τραγουδιστής που ο ίδιος ο Χατζιδάκις διάλεξε για να ηχογραφήσει τον τελευταίο του δίσκο «Τα τραγούδια τής αμαρτίας», και η ξεχωριστή ερμηνεύτρια Δάφνη Πανουργιά.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν τραγούδια τής Τατιάνας Ζωγράφου από το δίσκο «Μ’ έναν τρόπο μυστικό» (σε εικαστική επιμέλεια τού Χρήστου Κεχαγιόγλου, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο), τραγούδια για τον έρωτα πάνω σε στίχους σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (Γιώργου Χρονά, Ιουλίτας Ηλιοπούλου κ.ά.) και ενορχήστρωση τού Κώστα Βόμβολου. Επίσης ακούστηκε σειρά αγαπημένων τραγουδιών τού Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχήστρωση των Βαγγέλη Ζωγράφου και Πάνου Κανελλόπουλου. Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς διάβασε ποιήματά του. Μαζί της ήταν οι μόνιμοι συνεργάτες της, ο ακορντεονίστας και ενορχηστρωτής τής τελευταίας της δουλειάς Κώστας Βόμβολος και στο πιάνο ο καταξιωμένος πιανίστας Θόδωρος Κοτεπάνος. Ήταν μια συναυλία-ταξίδι στον έρωτα μέσα από την ματιά μιας νέας συνθέτριας, που κράτησε τρεις ώρες προσηλωμένο το κοινό, το οποίο στο τέλος της χειροκροτούσε ασταμάτητα.
Η συναυλία θα επαναληφθεί στο αίθριο τής Στοάς τού Βιβλίου στις 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τέτοια μέρα.