Εκτύπωση
Η μουσικός-νηπιαγωγός τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού κ. Τατιάνα Ζωγράφου από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έχει εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να εκπονήσει διδακτορική διατριβή με θέμα «Μουσική και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση».
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 η κ. Τατιάνα Ζωγράφου προσκλήθηκε ως εισηγήτρια από την Ο.Μ.Ε.Ρ (Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής - παράρτημα Αθηνών) προκειμένου να μιλήσει στους νηπιαγωγούς για την σημασία τής Μουσικής στην Προσχολική Εκπαίδευση.
Η ομιλία-σεμινάριο με τίτλο «Η Μουσική μάς ενώνει» έλαβε χώρα στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα».
Η κ. Ζωγράφου ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η μουσική μπορεί να αποτελέσει το βασικό μέσο για την καλλιέργεια τής ομαδικότητας, τής συλλογικής έκφρασης, τής έννοιας τού κοινού και τής κοινότητας στο νηπιαγωγείο.
Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2016 θα επαναλάβει την ομιλία-σεμινάριο «Η Μουσική μάς ενώνει», καλεσμένη αυτή τη φορά από την ΟΜΕΡ – παράρτημα Βόλου.
Συνεχίζοντας, παράλληλα με τις επιστημονικές της αναζητήσεις, την καλλιτεχνική της δραστηριότητα, αρχές Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Τι θα έκανα αν ήμουν Αϊ – Βασίλης», ένα εορταστικό μανιφέστο, όπως η ίδια χαρακτηριστικά λέει, για μικρούς και μεγάλους, από τις εκδόσεις Καλέντη.
Το βιβλίο αυτό σημείωσε μεγάλη επιτυχία και παρουσιάστηκε στα Β΄ και Γ΄ Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Σχολεία,  στο Μποδοσάκειο, στο Λάτσειο Δημοτικό Σχολείο τού Κολλεγίου Αθηνών, στα εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα, στο 12ο Δημοτικό σχολείο Νέας Σμύρνης καθώς και στα βιβλιοπωλεία "Ευριπίδης" (Χαλάνδρι, Κηφισιά) και "Ιανός" στην Αθήνα.
Στην κεντρική εκδήλωση-παρουσίαση τού βιβλίου στον Ιανό μίλησαν για το βιβλίο και τη δημιουργό του οι: Αθανάσιος Αλεξανδρίδης, ψυχίατρος- ψυχαναλυτής, η  Φίλια Δενδρινού, θεατρολόγος, συγγραφέας και ηθοποιός, και ο Μάνος Κοντολέων, συγγραφέας.
Από τον Ιανουάριο του 2017 η κ. Τατιάνα Ζωγράφου βρίσκεται ξανά στο στούντιο προκειμένου να ολοκληρώσει τον επόμενο της δίσκο (τον 8ο κατά σειρά) με τραγούδια της «για μικρούς και μεγάλους» και με τη συμμετοχή εκλεκτών ερμηνευτών τού τόπου μας.