Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε, στον αύλειο χώρο των Αρσακείων Ψυχικού, η τελετή αποφοίτησης των μαθητών και μαθητριών τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Επόπτρια των σχολείων τής Φ.Ε. κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, ο Συντονιστής Φιλολογικών Μαθημάτων Λυκείου κ. Ιωάννης Χριστόπουλος και η Συντονίστρια Γερμανικής Γλώσσας κ. Αργυρώ Γκόγκα.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού, μίλησαν ο πρόεδρος τού Δεκαπενταμελούς Μαθητικού Συμβουλίου Θεόδωρος Γιαννόπουλος, η αντιπρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νότα Λαμπίρη-Ευαγγελίδη, η γενική γραμματέας τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαίρη Θερμιώτη, η γενική γραμματέας τού Συλλόγου Αποφοίτων τής Φ.Ε. (Σ.Α.Φ.Ε.) κ. Μίκα Μπάρμπα, καθώς και η ειδική γραμματέας τού Σ.Α.Φ.Ε. κ. Ζωή Κούρνια.

Η τελειόφοιτος Ματίνα Ευαγγελίδη τραγούδησε ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι με πρωτότυπο στίχο, ειδικά για την εκδήλωση αυτή.

Μίλησε, τέλος, η Διευθύντρια κ. Μαρίκα Δουζίνα.


Ακολουθεί απόσπασμα από τον επίλογο τής ομιλίας της:

"Αγαπημένα μου παιδιά,
Ήρθε η στιγμή τού αποχαιρετισμού. Ήρθε η στιγμή που αποχαιρετάτε τα μαθητικά χρόνια, το σχολείο σας, τους καθηγητές σας. Αυτή εδώ η αυλή, που κάποτε άκουσε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, που κρυφάκουσε τα όσα λέγατε με τους συμμαθητές, που σας υποδεχόταν κάθε Σεπτέμβρη, που σας υποδέχτηκε τις μέρες των Πανελλαδικών και αισθάνθηκε και «ψυχολόγησε» τον βηματισμό σας, θα παραμείνει εδώ, θα σας περιμένει. Άλλωστε ένα κομμάτι σας θα μείνει εδώ για πάντα.

Αγαπημένα μου παιδιά,
Ας μου επιτραπεί, κλείνοντας τον αποχαιρετιστήριο λόγο, να παραλλάξω ορισμένους στίχους τού Γ. Ρίτσου από το «Όνειρο Καλοκαιρινού Μεσημεριού» - άλλωστε η λέξη «όνειρο» είναι η λέξη-κλειδί τής σημερινής εκδήλωσης:
Ανεβείτε στα φτερά των χελιδονιών
Μετρήστε τα άστρα: η καρδιά σας είναι πιο πολλή απ’ αυτά.
Πάντα να διαβάζετε το ανοιχτό βιβλίο του ήλιου.
Να φτάνετε άκρη άκρη στ’ όνειρο σας.
Να γιορτάζετε μαζί με τον ήλιο την κάθε μέρα.

Αγαπημένα μου παιδιά,
Πιστέψτε στα όνειρα σας και μετατρέψτε τα σε χειροπιαστή αλήθεια.
Πιστέψτε στο αδύνατο.
Εξαντλήστε το δυνατό στα έσχατά του όρια.
Σε αυτό το σταυροδρόμι της ζωής επιλέξτε τον δρόμο που επιθυμείτε. Αν θέλετε, επιλέξτε τον δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή σας θα κάνει όλη τη διαφορά.

Καλή ζωή να έχετε! Και να μας θυμάστε!"

Ανακοινώσεις Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30