Αρσάκεια Ιωαννίνων

Μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις και εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ προγράμματα, το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού αντιπαλεύει τη βία. Και αυτή τη χρονιά το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικό επελέγη για να συμμετάσχει στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, θεματικός πυρήνας του οποίου για την τρέχουσα σχολική χρονιά είναι η απομυθοποίηση και αποδυνάμωση της βίας και η υγιής ενδυνάμωση του Εγώ. Αντλώντας έμπνευση από το εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος, οι εκπαιδευτικοί που έχουν αναλάβει τον συντονισμό και την εμψύχωση των μαθητικών ομάδων που συμμετέχουν σχεδιάζουν και υλοποιούν μέσα στην τάξη προσεκτικά σταθμισμένες παρεμβάσεις. Με έναν διαφορετικό, βιωματικό, θεατρικό, κριτικό τρόπο, μέσα σε ασφαλή πλαίσια, οι μαθητές «ακουμπούν» πτυχές εκδήλωσης της βίας: ενδοσχολικός εκφοβισμός, έμφυλη βία, αθλητική βία, διαδικτυακή βία είναι μερικές από αυτές.

Οι παρεμβάσεις αυτές, στις οποίες υπεισέρχονται τεχνικές της ομαδοσυνεργατικής, της παιγνιώδους και κριτικής μάθησης, καθώς και του θεάτρου στην εκπαίδευση, έχουν ως στόχο, σε ένα ανώδυνο και ελεγχόμενο πλαίσιο, οι μαθητές να αναγνωρίσουν εκφάνσεις της βίας και να τοποθετηθούν απέναντί της, αφοπλίζοντάς την.
Το πρόγραμμα υλοποιούν με τις παρεμβάσεις τους η Διευθύντρια του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού κ. Μ. Δουζίνα, η Φιλόλογος κ. Μ. Γραμματικού, η Θεολόγος κ. Φ. Κατσαμπάνη και ο Καθηγητής Πληροφορικής κ. Π. Χρήστου

Ανακοινώσεις Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Ιούλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31