Αρσάκεια Ιωαννίνων
O μαθητής Νικόλαος Καλαντζής τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, συνοδευόμενος από την κ. Χριστίνα Αλεβίζου, καθηγήτρια Αγγλικών, μετέβη κατά το διάστημα από 7- 16 Οκτωβρίου 2016 στο Laax τής Ελβετίας προκειμένου να λάβει μέρος, ως μέλος ελληνικής ομάδας, στις εργασίες τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, στο πλαίσιο σχετικού ευρωπαϊκού προγράμματος.

Ο μαθητής μάς μιλάει για τις εντυπώσεις του:
«Συχνά ακούω συζητήσεις για τα προβλήματα που εμποδίζουν και δυσχεραίνουν το εγχείρημα τής ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οι τεχνοκράτες και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, η λιτότητα, η υπονόμευση τής εθνικής κυριαρχίας, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Αυτές τις εννιά ημέρες στις ελβετικές Άλπεις συνειδητοποίησα πως κύρια αιτία της πολιτικής αποσύνθεσης τής Ε.Ε. είναι η προώθηση τής οικονομικής ενοποίησης, παραμελώντας και αγνοώντας την πολιτική ενοποίηση, την Ευρώπη των πολιτών όπου η εξουσία θα ασκείται από τους πολίτες και για τους πολίτες.
Οι συνδιασκέψεις τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτός από έναυσμα για προβληματισμό για το μέλλον τής Ευρώπης, αποτελούν ευκαιρία να αντιληφθούμε την αξία τού ατόμου ως μεμονωμένης προσωπικότητας και να καταρριφθούν πλήρως στερεοτυπικές αντιλήψεις που ομαδοποιούν και διαχωρίζουν τους ανθρώπους.
Είχα την ευκαιρία να γίνω κομμάτι μιας πολυπολιτισμικής κοινότητας, να αισθανθώ μέλος τής νέας Ευρώπης και  εντέλει να γίνω εγγυητής τής αλλαγής.
Με συνοδό την αγαπημένη μου καθηγήτρια κ. Αλεβίζου και μαζί με άλλους τέσσερεις εκπληκτικούς νέους κατορθώσαμε να αφήσουμε στο Laax, στις παρυφές των ελβετικών Άλπεων, στίγμα ελληνικό, στίγμα ανεξίτηλο και όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, το παρόν και το μέλλον τής Ευρώπης, αφήσαμε στίγμα ευρωπαϊκό – παρακαταθήκη δράσης και αφύπνισης για τις επόμενες γενιές!"




Ανακοινώσεις Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Γενικού Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30