Εκτύπωση
Το διάστημα από 26 έως 28 Οκτωβρίου 2016 οι μαθήτριες τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού Κωνσταντίνα Μακρυδάκη (Γ΄ τάξης) και Αΐντα Μαρινάκη (Β΄ τάξης), μαζί με άλλους μαθητές, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος EUROSCOLA.
Οι μαθήτριες προκρίθηκαν σε διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και στον οποίο έλαβαν μέρος μαζί με άλλους έξι συμμαθητές τους από τις Β΄ και Γ΄ τάξεις.  και ταξίδεψαν.

Τις εντυπώσεις τους καταγράφουν στη συνέχεια…
«Η εμπειρία μου στο EUROSCOLA είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές! Αρχικά δεν μπορούσα να πιστέψω πως προκρίθηκα στον διαγωνισμό, μόλις έφτασα στο Κοινοβούλιο όμως όλα άλλαξαν. Ξαφνικά άρχισα να συνειδητοποιώ πως ήμουν ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση τού ονείρου μου. Και μόνο που βρισκόμουν εκεί, που χάζευα το κτήριο και περπατούσα στους διαδρόμους ήμουν ικανοποιημένη. Αλλά σαφώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός τού ταξιδιού. Ήμασταν εκεί για να εκθέσουμε τις απόψεις μας πάνω σε κρίσιμα θέματα τής εποχής μας και να συμμετάσχουμε στο debate με εκπροσώπους από όλες τις χώρες τής Ευρώπης. Μέσω αυτής τής εμπειρίας νομίζω πως ωρίμασα και είδα τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία, συζήτησα για θέματα που ανησυχούν όλους τους νέους και γνώρισα άτομα με τα οποία έχω αναπτύξει στενούς δεσμούς φιλίας. Σίγουρα όλες αυτές οι αναμνήσεις, τα συναισθήματα και οι εικόνες θα μου μείνουν αξέχαστες!»
Μακρυδάκη Κωνσταντίνα

«Η συμμετοχή στην ημερίδα EUROSCOLA ήταν μια μοναδική εμπειρία. Είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον χώρο και τον τρόπο λειτουργίας τού Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να συζητήσουμε με μαθητές από διάφορες χώρες, να εκφράσουμε τις απόψεις και τις προσδοκίες μας, να υποβάλουμε προτάσεις για καίρια ζητήματα τής επικαιρότητας, να νιώσουμε ότι είμαστε και οι ίδιοι ευρωβουλευτές. Δεν ήμασταν πλέον απλοί θεατές στα δρώμενα τής Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστές! Συνειδητοποιήσαμε ότι εμείς οι νέοι είμαστε το μέλλον τής Ευρώπης και τού κόσμου!» Μαρινάκη Αΐντα