Εκτύπωση
Στις 12-15 Φεβρουαρίου 2015, 13 μαθητές και από τις τρεις τάξεις του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού πραγματοποίησαν τετραήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη με την συνοδεία των καθηγητριών τους κ. Αντωνίου και κ. Αλεβίζου. Στόχος της εκδρομής ήταν η συμμετοχή των μαθητών στο 10ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών (MUN) του Κολλεγίου Ανατόλια. Επίσημη γλώσσα του συνεδρίου ήταν τα αγγλικά. Οι μαθητές εκπροσώπησαν τις χώρες Αυστραλία, Βόρεια Κορέα και Σομαλία και ήταν χωρισμένοι σε επιμέρους επιτροπές στις οποίες συζήτησαν μαζί με άλλους συνομηλίκους τους από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και προβληματισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιτροπή Αφοπλισμού & Διεθνούς Ασφαλείας συμμετείχε η Μελίτη Αναγνώστου (Α1) εκπροσωπώντας την Αυστραλία, ο Σταμάτης Βασιλόπουλος (Γ1) εκπροσωπώντας την Βόρεια Κορέα και ο Θάνος Γεωργούντζος (Α1) εκπροσωπώντας την Σομαλία. Στην Οικονομική επιτροπή συμμετείχε η Κατερίνα Κουβέλη (Α1) εκπροσωπώντας την Αυστραλία και ο Άγγελος Καλο-Καράγιαννης (Α1) εκπροσωπώντας την Βόρεια Κορέα. Στην Κοινωνική & Ανθρωπιστική επιτροπή συμμετείχε η Μαρσώ Μαρκεσίνη  (Α1) εκπροσωπώντας την Αυστραλία, η Αλεξάνδρα Κυριαζοπούλου (Α1) εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορέα και η Ίνα Μακρυδάκη (Α1) εκπροσωπώντας τη Σομαλία. Στην επιτροπή Πολιτείας και Αποικισμού συμμετείχε ο Αλέξανδρος Τάγκος (Β3) εκπροσωπώντας την Αυστραλία και η Σοφία Κουλουφάκου εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορέα. Στη Νομική επιτροπή συμμετείχε η Βασιλική Σμαΐλη (Β3) εκπροσωπώντας την Αυστραλία και η Μαρία Χρυσανθακοπούλου (Α1) εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορέα. Στην επιτροπή Υγείας συμμετείχε η Ίλια Παπασταμάτη (Α1) εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορέα.

 Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν αποκόμισαν σπουδαίες γνώσεις και απέκτησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία πλαισιωμένη με μοναδικές αναμνήσεις και συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού.