Εκτύπωση
Με αφορμή το 5ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο «Ο γλωσσικός μας πολιτισμός», οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που μαθαίνουν Γαλλικά ως πρώτη ξένη γλώσσα επισκέφθηκαν το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 26 Οκτωβρίου 2015, συνοδευόμενοι από την καθηγήτριά τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαντο Μελετητήριο τής Σχολής, όπου παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα τη φωνητική τής γαλλικής γλώσσας από τον βοηθό καθηγητής τού τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Νίκου. Στη συνέχεια ανακάλυψαν και συνέλεξαν τις πληροφορίες που χρειάζονταν σε σχέση με το θέμα τής παρουσίασής τους στο 5ο Πανασαρκειακό Συνέδριο μέσα από πληθώρα βιβλίων, συγγραμμάτων και μεθόδων φωνητικής στη γαλλική γλώσσα. Τέλος, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα μάθημα Γαλλικής Γλώσσας μαζί με πρωτοετείς φοιτητές τής Γαλλικής, με καθηγητή τον κ. Χρήστο Νίκου. Η συμμετοχή τους στη διαδικασία τού μαθήματος εντυπωσίασε τόσο τον καθηγητή όσο και τους φοιτητές.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εμπειρία που βίωσαν στον χώρο του Πανεπιστημίου, όπου και παρέμειναν για διάστημα έξι ωρών. Ήταν για αυτούς ευκαιρία να δουν από κοντά τι είναι το Πανεπιστήμιο και πόσο μεγάλη είναι η προσφορά του στους νέους ανθρώπους που έχουν ζήλο για μάθηση.